• Banner pressupostos participatius, Vilamarxant 2018
Pressupostos participatius de Vilamarxant
Presentació de propostes d'inversió de l'11 al 25 de maig de 2018.

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilamarxant ha posat en marxa la tercera edició dels pressupostos participatius.

Amb ella, qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Vilamarxant o entitat ciutadana pot presentar propostes i decidir a quin projecte es destina la partida de 60.000 euros d’inversions d'esta iniciativa i que s’inclourà en el Pressupost municipal de 2019.

 

Dimecres, dia 11 d’abril, comença la primera fase d’este procés participatiu. Fins al dimecres 25 d'abril, estarà obert el termini per inscriure’s a la Plataforma de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilamarxant, a la qual podeu accedir a través d’este enllaç: http://participacio.vilamarxant.es/ i fer-nos arribar les propostes que penseu que són necessàries per a la millora de Vilamarxant i de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del municipi.

 

Qui pot proposar projectes d’inversió?

 

Pot proposar projectes d’inversió:

1. Qualsevol persona física (veí/veïna), a partir de 16 anys, a títol individual i empadronat o empadronada a Vilamarxant en el moment de la inscripció.

2. Qualsevol entitat ciutadana amb personalitat jurídica que acredite el seu registre (a nivell autonòmic, estatal o local) amb domicili social i àmbit d’actuació territorial a Vilamarxant. Es consideren entitats ciutadanes les associacions sense ànim de lucre constituïdes per a la defensa dels interessos generals o sectorials de les veïnes i veïns de Vilamarxant.

 

Les persones físiques podran realitzar una proposta de projecte d'inversió; mentre que les entitats ciutadanes podran presentar-ne fins a tres. 

 

Com han de presentar-se les propostes?

 

El procediment per acreditar-se com a persona o entitat proponent es realitzarà omplint un formulari per via telemàtica a través del web http://participacio.vilamarxant.es/.

 

L’Ajuntament de Vilamarxant garantix en tot el procés la protecció de dades dels participants.

 

Amb tot, qualsevol persona que tinga problemes per realitzar els tràmits establits podrà dirigir-se a les dependències municipals per rebre l’assessorament que necessite.

 

Una vegada completada la inscripció, es proporciona una contrasenya, amb la qual es podrà accedir a omplir el formulari de projectes d’inversió.

 

Quin tipus de projectes d’inversió es poden proposar?

 

Les propostes han de ser d’inversions de competència municipal i que formen part d’un barri o zona de Vilamarxant. Han de dirigir-se, principalment, a cobrir objectius de millora del poble, tant per intervencions de nova execució com sobre deficiències localitzades en àrees relacionades amb: Benestar Social, Cultura, Esports, Educació, Infraestructures, Neteja, Medi Ambient, Mobilitat, Parcs i Jardins o Seguretat i Convivència.

 

En tot cas, han d’estar enfocades a la creació d’infraestructures i a la creació o adquisició de béns necessaris per al funcionament dels servicis que puguen incloure’s en inventari, que tinguen una durada superior a l’exercici pressupostari i que no sigen béns fungibles.

 

Així, per exemple, els projectes plantejats poden ser obres (noves o de manteniment) com ara la construcció d’un jardí o la millora de carrers; o adquisicions permanents de l’Ajuntament, per exemple la compra d’un vehicle o de contenidors.

 

No s’hi poden incloure activitats (culturals, festives...) ni servicis locals, com podria ser la petició de més personal de neteja o per a Servicis Socials. Tampoc poden referir-se a subvencions.

 

Valoració de les propostes

 

Una vegada concloga la fase de presentació de projectes, tindrà lloc el procés de validació dels mateixos en el Fòrum de Participació Ciutadana de l’Agenda 21, com està estipulat a les Bases Reguladores d’esta convocatòria.

 

L’objectiu és que totes les propostes presentades complisquen els requisits establits en les Bases i que puguen incloure’s en el Pressupost municipal de 2019.

 

Les propostes no seran validades en els següents casos:

- No ser un projecte d’inversió.

- No ser competència municipal.

- Que l’àmbit d’aplicació no siga municipal.

- Que el cost aproximat supere la partida pressupostària d’inversions assignada en les Bases.

- Que existisca més d’una proposta referida a la mateixa demanda (s’unificarien les presentades).

- Que la seua execució ja estiga prevista i pressupostada per l’Ajuntament de Vilamarxant.

- Que no es respecten els principis d’igualtat i no discriminació en la seua formulació.

 

Les propostes validades seran publicades a la pàgina web municipal i traslladades als diferents mitjans de comunicació d’àmbit local, comarcal i autonòmic. Este procés tindrà lloc  del 26 d'abril al 15 de juny.

 

Informació pública de les propostes

 

Les propostes estaran en fase d'informació pública per a la seua consulta del 16 al 20 de juny. 

 

Fase de votació ciutadana

 

La fase de votació ciutadana de les propostes que complisquen els requisits tindrà lloc del 21 de juny a l'1 de juliol.

 

Cal recordar que el procés de votació està obert a tots els veïns i veïnes de Vilamarxant, a partir de 16 anys, i empadronats al municipi.  El vot serà individual i intransferible . El tràmit podrà ser telemàtic en la mateixa web de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilamarxant o a les dependències municipals de forma presencial (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, dijous també de 16.30 a 19 h).

 

Els resultats es publicaran el dia 5 de juliol a la pàgina web de l’Ajuntament de Vilamarxant i es traslladaran als diferents mitjans de comunicacions d’àmbit local, comarcal i autonòmic.

 

Aprovació definitiva

 

Cal recordar que el projecte triat per la ciutadania se sotmetrà a la seua aprovació definitiva en el Pressupost municipal de 2019.

 

Altres edicions

Es tracta del tercer any consecutiu que l’Ajuntament de Vilamarxant duu a terme esta campanya amb la qual es pretén obrir el consistori a la participació ciutadana perquè els veïns i veïnes de Vilamarxant se senten partícips de les decisions que es prenen al municipi i de les inversions projectades pel consistori.

 

En els pressupostos participatius de 2016, va ser triat un projecte per elaborar una prospecció arqueològica al Castell. La iniciativa està en marxa junt a la Universitat de València, que ja ha visitat diverses vegades l’entorn i que ha decidit ampliar la prospecció a alguns carrers adjacents a la plaça del Castell. En estos moments, està pendent que Conselleria atorgue una autorització, que està previst que arribe en breu, perquè comencen els treballs.

 

En 2017, els veïns i veïnes de Vilamarxant van votar majoritàriament la construcció d’una zona d’esplai caní al municipi. La seua consignació econòmica es va aprovar el passat 28 de març, en el Pressupost municipal de 2018. Ara, l’Ajuntament de Vilamarxant està fent els tràmits pertinents per trobar uns terrenys adequats, amb les dimensions necessàries per donar un servici òptim i sense que suposen cap molèstia al veïnat.

 

* Podeu consultar les Bases i el calendari complet en els documents adjunts. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30