• Campanya "Cada ratlla compta"
Campanya contra el consum de cocaïna
De la Mancomunitat Camp de Túria amb UPCCA i els ajuntaments de la comarca.
8/02/2018

Este mes d’abril, la campanya de prevenció de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives està dedicada al consum de cocaïna, una substància que afecta greument els adolescents. “Cada ratlla compta” és el lema triat per parlar sobre esta addicció.

 

A Espanya, els jóvens comencen a consumir cocaïna als 14-15 anys. Segons un estudi elaborat per la Universidad CEU San Pablo de Madrid sobre les conseqüències del consum d’esta substància i la seua relació amb l’aprenentatge, s’observa que les persones amb una menor capacitat per a l’aprenentatge reaccionen pitjor a les drogues i és més senzill que es convertisquen en persones addictes.

 

Això pot estar motivat, segons coincidixen molts investigadors i investigadores, a que l’addicció a les drogues pot considerar-se com un aprenentatge més, amb la qual cosa quan el sistema d’aprenentatge no funciona correctament, desenganxar-se d’estes substàncies és molt més difícil. De fet, el problema principal és desaprendre l’hàbit de consumir cocaïna.

 

Patró diferent

 

La cocaïna és la droga que mostra un patró diferent a la resta: danya el cervell a llarg termini i el seu consum no sol manifestar-se en un deteriorament físic evident, com per exemple en el cas de l’alcoholisme i altres addiccions.

 

Una persona alcohòlica pot convertir-se en una persona molt deteriorada, al contrari que un addicte a la cocaïna que, més enllà de les possibles afeccions cardiovasculars, la resta de perjudicis per a la salut s’observaran a llarg termini.

 

Consum

 

També estan investigant-se les conseqüències del consum de cocaïna segons l’edat: en adults i durant l’adolescència.

 

Els resultats mostren grans diferències, sobretot relacionades amb l’aprenentatge; per això, el consum en adolescents és molt més dolent que en l’edat adulta.

 

Moltes vegades, la cocaïna és considerada com una droga inofensiva pel temps que transcorre fins que es perceben els danys que ocasiona a l’organisme.

 

A llarg termini, esta droga provoca danys en el sistema nerviós central, però cal recordar que la cocaïna també ocasiona problemes cardiovasculars i al cervell en el mateix moment en què es consumix.

 

Campanya 12 lemes

 

La campanya 12 lemes és una de les actuacions que està duent-se a terme a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat Camp de Túria, en el marc del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Conductes Addictives.

 

L’objectiu d’esta iniciativa és la sensibilització i prevenció de conductes addictives, com el consum d’alcohol, tabac, drogues i, fins i tot, la dependència de les noves tecnologies i Internet.

 

Cursos per a famílies

 

Des de l'Ajuntament de Vilamarxant, la Mancomunitat Camp de Túria i UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Consultes Addictives) continuem amb la campanya per previndre el consum de drogues entre la població més jove. Per això, també vos deixem, en el document adjunt, informació sobre els cursos per a famílies de la FAD (Fundació d'Ajuda contra la Drogaddicció). 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30