• Banner dia contra la violència de gènere Vilamarxant 2017
Activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere

‘El crit d’Eva’

 

- Dia: diumenge, 19 de novembre.

- Hora: 18.30 hores.

- Lloc: Casa de la Cultura (entrada gratuïta).

 

En primer lloc hi haurà un taller gratuït de dansa, impartit pel ballarí i coreògraf Abel Martí Belda. L’artista convida a tots els veïns i veïnes a participar en ell ja que, assegura que es tracta d’una activitat poc comuna en què podran moure’s junts pares i mares, iaios i iaies i xiquets i xiquetes. A més, el taller pretén sensibilitzar a les persones cap a un camí de convivència i d'igualtat. Al mateix temps, es crearà un espai de diversió i de connexió amb el cos i amb els altres.

 

Després, la companyia d’Abel Martí interpretarà l’espectacle de dansa contemporània ‘El Crit d’Eva’, que reflexiona sobre l’opressió de la dona al llarg de la història.

 

 

 

 

 

 

Concentració contra la violència de gènere

 

- Dia: divendres, 24 de novembre.

- Hora: 10.45 hores.

- Lloc: IES les Rodanes.

La concentració mensual contra la violència de gènere, que habitualment té lloc a l’Avinguda Dos de Maig, es trasllada a l’IES les Rodanes. Es convida a tota la població a sumar-se a un acte de condemna a les seues instal·lacions. Serà mitjançant xicotetes representacions elaborades pels alumnes del centre que llançaran un missatge de rebuig a qualsevol tipus de violència contra les dones. L’activitat serà a les 10.45 hores, però les portes del recintes estaran obertes a partir de les 10.30 hores.

Este esdeveniment s’emmarca dins la campanya de l'ONU titulada ‘Uneix-te al taronja per posar fi a la violència contra les dones’, administrada per ONU Dones. Pretén mobilitzar a la població i posar de relleu les qüestions relacionades amb la violència contra dones i xiquetes, no solament una vegada a l'any, sinó de forma permanent i diària.

A més de la concentració a les instal·lacions de l’institut, els dies 23 i 24 els alumnes visitaran diverses associacions i institucions municipals per convidar-les a que se sumen a esta iniciativa, una activitat que estan treballant amb el professorat en els espais de tutories.

 

Actes institucionals i lliurament de premis

 

- Dia: divendres, 24 de novembre.

- Hora: 18.30 hores.

- Lloc: Casa de la Cultura.

 

PRIMERA PART

- Lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

- Lliurament de premis del concurs de cartells contra la violència de gènere i del concurs literari 'Carta a una persona maltractadora'.

- Reflexions al voltant de la violència de gènere.

 

SEGONA PART

- Música contra la violència de gènere i per la igualtat entre les persones.

Actuació de grups de música de cambra de la Unió Artística Musical de Vilamarxant. 

Organitza: Regidoria de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilamarxat - Comissió 'Vilamarxant pels drets humans'. 

Col·laboren: IES les Rodanes, Colegio San Francisco y Santo Domingo i Unió Artística Musical de Vilamarxant. 

 

Sopar dels joves 

 

- Dia: divendres, 24 de novembre.

- Hora: 20.30 hores.

- Lloc: Casa de Joventut.

 

Els joves de Vilamarxant, a través de la Casa de Joventut, també faran la seua aportació llançant diferents missatges de conscienciació. Este mateix divendres, 17 de novembre, elaboraran un panell de rebuig contra la violència masclista dins de les activitats programades per al Vilanit. I divendres, dia 24, faran el seu sopar mensual contra la violència de gènere, a les 20.30 hores, al Centre Club de Convivència. Poden assistir joves de 12 a 17 anys.

 

Teatre de conscienciació 

- Dia: diumenge, 26 de novembre.

- Hora: 18.30 hores.

- Lloc: Casa de la Cultura (entrada gratuïta).

 

La Casa de la Cultura acollirà la representació teatral ‘Passos lleugers’, de CRIT Companyia de Teatre. La peça té un marcat caràcter sensibilitzador, ja que en ella es farà una lectura dramatitzada a partir de situacions reals de violència masclista, que han sigut documentades per l’ONG Amnistia Internacional en diferents països del món. 

 

Podeu consultar tota la programació en este enllaç Actes contra la violència de gènere o en el document adjunt. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30