Yolanda Gil guanya el III Concurs Mundial de Tomata Valenciana
És la primera vegada que una dona s’imposa en este certamen. Esta veïna de Vilamarxant va rebre la màxima valoració d'un jurat que, també per primera vegada, va ser paritari.
26/07/2018

La veïna de Vilamarxant Yolanda Gil va guanyar ahir el III Concurs Mundial de Tomata Valenciana de Vilamarxant. Les tomates que va presentar van ser les millor valorades per un jurat format per quatre agricultors i agricultores professionals.

En segon lloc va quedar el també veí de Vilamarxant Salvador Durá, que és la tercera vegada que queda en segona posició; mentre que la tercera plaça va ser per a Jesús García, també veí de Vilamarxant. La guanyadora va rebre una placa acreditativa; i el segon i tercer classificat van rebre un lot de productes de l’horta valenciana de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer.

Este concurs, organitzat per l’Associació de Comerciants i Professionals de Vilamarxant, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vilamarxant, la Junta Local contra el Càncer i la Cooperativa Sant Vicent Ferrer, va congregar un gran nombre de públic a l’avinguda 2 de Maig.

A més, el programa À Punt Directe, d’À Punt, va traslladar-se al nostre municipi per fer una retransmissió d’alguns dels moments d’este esdeveniment que, any rere any, es consolida com a una cita destacada de l’agricultura i del comerç local i valencià.

En total, van concursar 8 participants que van presentar els seus millors productes. Van ser les següents persones amb les següents puntuacions:

- Yolanda Gil, de Vilamarxant (92 punts)

- Salvador Durá, de Vilamarxant (89 punts)

- Jesús García, de Vilamarxant (80 punts)

- Tomás Rodero, de Vilamarxant (77 punts)

- Marta Piera, de La Pobla Llarga (60 punts).

- Gonzalo Peiró, de La Pobla Llarga (59 punts).

- Rafa Caurín, de Vilamarxant (58 punts)

- Paco Peiró, de La Pobla Llarga (56 punts), guanyador del concurs en 2016.

El jurat va estar format per dos agricultores, Mª Amparo Montesinos i Fina (de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer), i per dos agricultors, Jesús Luján i Félix Martínez. Els quatre van tastar les tomates amb la mateixa sal i oli, per tindre un tast objectiu i igualitari de totes elles.

 

El presentador i animador de l'acte va ser Antonio Ciberio, com en les anteriors edicions.

Després de conéixer el veredicte del jurat, el públic va traslladar-se a la Replaça, on va tindre lloc un sopar en el qual les persones assistents van tastar les tomates amb cuixot, formatge, vi i cervesa. La vetlada va estar amenitzada per l'Associació de Cantants i Músics de Vilamarxant que interpretaren cants africans i de 'gospel', baix la direcció de la cantant Leya.

En total, es van vendre més de 300 tiquets, a tres euros, la recaptació dels quals anirà destinada a la Junta Local contra el Càncer, que van ser els encarregats de preparar este sopar valencià, musical i solidari. 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30