Vilamarxant i la Mancomunitat Camp de Túria fomenten l’ocupabilitat amb un curs per optimitzar la recerca de treball
Hi assisteixen 9 dones de Vilamarxant que estan rebent formació sobre l’ús de les noves tecnologies, l’elaboració del currículum o com enfrontar-se a una entrevista de treball.
9/03/2018

L’Ajuntament de Vilamarxant i la Mancomunitat Camp de Túria estan desenvolupant un Pla d'Ocupabilitat que consistix en una sèrie d’accions formatives i orientadores per a diferents col·lectius que s'emmarquen en l’Acord Territorial d’Ocupació de la comarca.

 

Un d'estos cursos està destinat a persones desocupades que volen aprendre i rebre assessorament per buscar i trobar treball.

 

A Vilamarxant estan participant en la iniciativa 9 dones que assistixen a 6 sessions formatives, cada divendres, fins al 13 d’abril. Durant este procés, rebran la informació i acompanyament d’una orientadora / tutora i d’una ‘coaching’ que els ajudarà a recuperar la moral, empoderar-se i tornar a creure en les expectatives laborals.  L’objectiu és oferir una tutorització personalitzada per potenciar les capacitats de cadascuna.

 

Hui tenia lloc la segona de les 6 sessions, en la qual l’orientadora els ha parlat sobre totes les ferramentes digitals que, ara per ara, hi ha a l’abast de la població per fer una recerca òptima, ràpida i el més exhaustiva possible d’ocupació. Així, les assistents han pogut conéixer com funciona la pàgina web del SERVEF, quines són els webs més indicats per trobar treball o com demanar la vida laboral.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Eliseo Sanz, ha acompanyat les alumnes en l’inici de la sessió i les ha animades a que “aprofiteu al màxim cada aprenentatge. L’objectiu de l’Ajuntament de Vilamarxant i de la Mancomunitat Camp de Túria amb este programa és que, quan acabeu la formació, la majoria de vosaltres conegueu totes les ferramentes possibles per accedir a un treball que s’adapte a les vostres necessitats”.

 

En les altres formacions programades s’ensenyarà a les assistents a fer un currículum; a emprar l’App ‘Gestionant-te’, que està desenvolupant la Mancomunitat per posar en contacte l’oferta de treball de la comarca amb les persones desocupades; també aprendran com fer front a una entrevista de treball, tant pel que fa als tipus de preguntes com pel que fa a la preparació mental; i l’última sessió serà un tancament orientador per encaminar ja a cada alumna a més opcions formatives o d’ocupació que hi ha a la comarca o a pobles pròxims.

 

Les alumnes i la ‘coach’ mantenen un contacte permanent i personalitzat a través d’un grup de WhatsApp, des d’on van preparant les sessions i resolvent qualsevol dubte o problema.

 

Altres actuacions de l’Acord Territorial d’Ocupació

 

Esta formació és només una de les branques formatives que emmarca l’Acord Territorial d’Ocupació. Però hi ha més programes dissenyats i que es posaran en marxa durant este any per a emprenedors, PiMES i empreses.

 

Respecte a la formació per a emprenedors i emprenedores, també hi ha un programa on rebran assessorament per posar en marxa el seu projecte, amb tutorització per donar-li forma a la seua idea i per crear un pla d’empresa.

 

També hi haurà jornades tècniques per a empreses, comerços i emprenedors, sobre normativa de facturació, com gestionar cobraments i pagaments, actualització de l’atenció al client, ús de xarxes socials o ajuda per trobar subvencions.

 

Totes les actuacions es duran a terme amb l’assessorament especialitzat de professionals que els acompanyaran en este procés extraient el màxim potencial humà i professional de cada persona, comerç o empresa participant.

 

Podeu accedir a la informació sobre l’Acord Territorial d’Ocupació a través del portal de la Mancomunitat Camp de Túria: http://www.atecampdeturia.es/

 

També podeu dirigir-vos a l'Ajuntament de Vilamarxant, a l'oficina AEDL, en el següent horari:

- Dilluns, dimarts i dijous. 

- De 9 a 14 h.

- Primera planta (edifici del carrer Sant Jaume). 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31