Vilamarxant dóna a conèixer el projecte de millora del polígon als principals usuaris.
Ahir, el Regidor de Promoció Econòmica i l’Alcalde donaren a conèixer als empresaris del polígon, les millores que es van a portar a terme al llarg del 2018 i 2019, amb la subvenció concedida per l’IVACE.
14/09/2018

14/09/2018
Una vegada explicat, el passat juliol al plenari el contingut de la subvenció, era el moment d’explicar als principals usuaris del polígon industrial de Vilamarxant, junt amb membres de la Mancomunitat Camp de Túria, el contingut de la subvenció que es va sol·licitar este any i que ha sigut concedida, en la seua totalitat, per un import de vora 800.000€.  Esta concessió, suposa que Vilamarxant s´emporta un 22% del total dels més 3,5 milions d´euros a repartir entre tots els polígons industrials de les comarques del Camp de Morvedre i Camp de Túria.
Estes subvencions arribaran a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i sufragaran el 100% dels projectes que l’Ajuntament havia demanat per a millorar el polígon industrial.
Les diferents obres i actuacions seran executades en dos trams: 368.930,71 euros el 2018 i 425.106,73 euros en 2019.

Així s’executaran actuacions fonamentals per a la modernització i increment de la seguretat i confortabilitat d’este espai. Una de les més destacades i demandades pels veïns, veïnes, treballadors i treballadores serà la millora de l’accesibilitat a través d’un carril bici i de vianants (paral·lel a la CV-50) i d’una passarel·la que creuarà el barranc de Teulada , paral·lela al actual pont de Xest. El recorregut finalitzarà en la rotonda del encreuament de la CV-50 amb la CV-3770. A més, tot el tram que no discòrrega pel polígon s’il·luminarà amb fanals LED.

També per millorar la mobilitat, s’instal·larà dos passos de vianants, ja que no n’hi ha cap que permeta travessar la carretera, el que actualment suposa un perill per als treballadors i treballadores, permetent així millorar la seguretat del pas dels usuaris.
Dins del polígon, mitjançant l’actuació en una zona verda al nord-est, es possibilitarà la creació de 10 noves places d’aparcament. A més, es retirarà la vorera de l’interior d’una altra zona verda al nord del carrer 1 i es crearan aproximadament 15 noves places d’aparcament.
Una altra mesura viària serà la millora de la senyalització i la identificació de tots els carrers, ja que hi ha encreuaments on no hi ha cap senyal i vies sense anomenar. S’habilitaran nous passos de vianants dins del polígon i es repintarà tota la senyalització horitzontal. També es farà una rotonda en el encreuament dels carrers 2 i 3.

A més, es compleix una de les grans demandes dels empresaris del polígon, amb la instal·lació de càmeres de vigilància en els accessos que estaran connectades amb la Policia Local de Vilamarxant.
També es millorarà la imatge d’este espai. Per això, es disposarà una filera d’arbres que reduirà l’impacte visual de les naus i que aportarà ombra. Es regenerarà l’arbrat de tot el polígon als escocells (“alcorques”), vials enjardinats, sets i a la rotonda.
De la mateixa manera, es regeneraran i es reurbanitzaran les quatre zones verdes que hi ha i s’habilitaran com a zones de descans i ombra.

Además, los miembros de la Mancomunidad Camp de Túria, explicaron las funciones que pueden realizar para ayudar, acompañar e informar a todas las empresas de la comarca. 

El regidor d’Indústria de l’Ajuntament de Vilamarxant, Eliseo Sanz, va destacar que esta important ajuda “a banda de suposar un gran èxit de gestió municipal, al captar una gran quantitat de diners per al municipi per a una de les infraestructures més abandonades per governs anteriors, suposa un gran impuls per revitalitzar i dinamitzar el teixit industrial del municipi incrementant la competitivitat de les nostres empreses, així com per a millorar les condicions i confortabilitat dels empresaris/es i treballadors/es que, en general, es beneficiarà de totes estes actuacions, dotant-nos d’un polígon industrial més modern i més acollidor per ales noves empreses que vulguen vindre”.
Per altra banda, l’Alcalde, Jesús Montesinos ha destacat que cal anar avançant en la modernització del polígon, tant a nivell dels usuaris actuals com tots aquells que vulguen buscar una alternativa als grans polígons, oferint qualitat i modernitat.

Ademés, els membres de la Mancomunitat Camp de Túria, explicaren les funcions que poden realitzar per ajudar, acompanyar i informar a totes les empreses de la comarca. 

Terminis d’execució

Pel que fa als terminis d’execució. En 2018 està previst la redacció del projecte de la passarel·la de vianants, la millora de la imatge paisatgística del polígon, la instal·lació de les càmeres de vigilància, la millora viària (més aparcaments, més passos de vianants...) i la senyalització dels carrers i del trànsit. Mentre que en 2019 està s´executarà la passarel·la, finalitzarà el carril bici i la millora de les zones verdes.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30