Les “verbenes” a l’Esplanada
L’Ajuntament confirma que les “verbenes” de les festes patronals es faran a l’esplanada de l’IES
6/08/2018

L’espai conegut com “Esplanada de l’Institut” comprén una extensa parcel·la constituïda per distintes propietats, de les quals aproximadament una tercera part és de titularitat municipal i la resta correspon a quatre propietats privades.

            Donat que la parcel·la on en els últims anys s’han fet les “verbenes” durant les festes patronals ja no es pot utilitzar per la construcció d’un espai comercial, l’Ajuntament va manifestar als propietaris de les parcel·les de l’IES la conveniència de realitzar en aquest espai algunes de les activitats de les festes municipals d’agost (les verbenes, els focs artificials...). Els motius són la idònia ubicació, ser un lloc ample, pròxim, amb bons accessos i que permet que els actes programats es puguen realitzar en les millors condicions de seguretat i accessibilitat, amb l’ànim i interès de que tots i totes gaudim de les festes de la millor manera possible.

            Som conscients que qualsevol lloc que albergue les celebracions festeres (abans i ara) provocarà molèsties al veïnat, al qual des de ja mateix li demanem disculpes i la màxima comprensió. De la mateixa manera, aprofitem l’ocasió per a demanar civisme i respecte a totes les persones que participen i viuen intensament la festa. No és incompatible divertir-se amb evitar molèsties (soroll, brutícia...) simplement cal un poc de mirament. No cal anar cridant pel carrer a altes hores de la matinada. Igualment, les restes de menjar o beguda es poden dipositar a les papereres o als mateixos contenidors. No oblidem que tot el que es diposita en la via pública o la pròpia esplanada cal retirar-ho després,  i no té el mateix aspecte si està ple de brutícia que si està net, per interès de tots i totes.

            L’Ajuntament és conscient que els propietaris de les parcel·les de l’IES que ara es volen utilitzar per a alguns actes festers duen més de 15 anys sense obtindre profit dels seus terrenys, profit que, en la pràctica, si que hem fet i estem fent la resta de veïns i veïnes, no debades s’està donant un ús públic a un espai que actualment és privat. Cal recordar que este espai està catalogat com a sol dotacional “d’ús educatiu i cultural”.

            Per a resoldre esta situació, s’ha aprovat pel Ple Municipal una partida pressupostària per a iniciar el tràmit d’expropiació dels terrenys, el qual s’iniciarà tan prompte com esta partida, actualment en exposició pública, siga efectiva. Eixe és el compromís assumit per l’actual equip de govern amb els propietaris dels terrenys i que volem anunciar públicament perquè tenim la ferma voluntat de complir-lo. En qualsevol cas, cal reconèixer que les diferents corporacions municipals (l’actual i les que ens han precedit) haurien d’haver abordat fa temps esta anomalia i haver-la resolt fa molt de temps. Per la part que li correspon a l’actual equip de govern, demanem disculpes perquè es tracta d’una situació que hem heretat i reiterem la nostra voluntat de resoldre el tema, per a la qual cosa, ja estem posant recursos, mitjans i voluntat.

            Finalment, cal observar que la celebració de les verbenes a l’esplanada comporta que, al llarg dels dies en què tinguen lloc, l’estacionament en aquest àmbit estarà prohibit. Per eixe motiu, s’està valorant l’habilitació d’espais alternatius per a l’estacionament (aparcament del Pavelló i del Centre Club de Convivència,...). Conscients d’esta situació,  es prega, en la mesura del possible, deixar els vehicles a casa i apropar-nos a  peu al lloc de les verbenes, cosa que, ben mirat, sempre es bo per a la salut.

            Pel que fa al llibre de festes, la seua distribució s’iniciarà hui, dilluns 6. El llibre es podrà trobar a les dependències de l’Ajuntament i en altres punts del municipi: botigues, instal·lacions municipals... A més, les festeres i els festers començaran hui mateix a fer-ne el repartiment.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31