• Agenda cultural novembre Vilamarxant
Un novembre de música i conscienciació social
Durant este mes hi ha programades actuacions tots els caps de setmana amb propostes musicals d’estils ben diferents. També destaquen els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.
31/10/2017

L’agenda cultural del mes de novembre té un marcat caràcter musical, amb actuacions que van des dels estils més innovadors fins a la música clàssica, no debades és el mes de Santa Cecília, considerada la patrona de la música.

 

La primera de les propostes tindrà lloc este diumenge, 5 de novembre, amb l’actuació de la formació valenciana ‘Femme Fractal’. Es tracta d’un grup de tres dones que fan versions totalment lliures de clàssics del rock i del metal. Una proposta musical innovadora, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant, que podrà escoltar-se a la Casa de la Cultura a partir de les 18.30 hores i amb entrada gratuïta.

 

Una setmana després, diumenge 12 de novembre, la Casa de la Cultura acollirà un concert de música de cambra, a les 18.30 hores i també amb entrada lliure. Actuarà la formació ‘Ensemble Concordança’ que interpreta música amb dolçaines, piano i trombó. Este grup va ser pioner en incorporar la dolçaina dins d’un repertori de música de cambra.

 

Per últim, dissabte 25 de novembre, la Unió Artística Musical de Vilamarxant commemorarà la festivitat de Santa Cecília amb el seu tradicional concert. Serà al Pavelló Multiusos, a les 19.30 hores. 

 

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

 

A banda de la música, novembre és també el mes en què la societat condemna la barbàrie de la violència contra les dones. El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i, amb motiu d’esta efemèride instaurada per l’ONU, les Regidories de Cultura i Polítiques d’Igualtat junt a la comissió ‘Vilamarxant pels Drets Humans’ han programat diferents actes.

 

El primer tindrà com a eix central la dansa. Diumenge, 19 de novembre, a partir de les 18.30 hores i a la Casa de la Cultura, es farà un taller i un espectacle de dansa contemporània. Les dos activitats estan dirigides per Abel Martí Belda. El taller serà obert al públic de totes les edats, amb l’objectiu que xiquets i xiquetes, pares i mares i iaios i iaies participen en ell i ballen junts. Amb ell, es pretén sensibilitzar a les persones cap a un camí de convivència i d'igualtat. Després del taller, el públic assistent gaudirà de l'espectacle ‘El Crit d'Eva’, que reflexiona mitjançant la dansa contemporània sobre l'opressió de la dona al llarg de la història.

 

Divendres, 24 de novembre, la Casa de la Cultura serà l’escenari de diferents activitats relacionades amb la condemna a la violència masclista. A partir de les 18.30 hores, es llegirà un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere; es lliuraran els premis dels concursos ‘Carta a una persona maltractadora’ i el concurs de cartells relacionat amb esta jornada; i hi haurà un espai per reflexionar sobre este greu problema social.

 

Un dia abans, dijous 23 de novembre, el tradicional acte mensual de condemna de la violència de gènere, que sol fer-se a l’Avinguda 2 de Maig, es traslladarà a l’IES les Rodanes, dins dels actes que el centre de secundària organitzarà per a conscienciar l’alumnat de la necessitat de construir una societat igualitària i exempta de qualsevol violència i, molt especialment, de la violència de gènere.

 

Diumenge 26, es representarà l’obra ‘Passos lleugers’, de CRIT Companyia de Teatre, a les 18.30 hores i a la Casa de la Cultura. La peça té un marcat caràcter sensibilitzador, ja que en ella es farà una lectura dramatitzada a partir de situacions reals de violència masclista que han sigut documentades per l’ONG Amnistia Internacional en diferents països del món. 

 

Teatre, literatura i salut

 

La resta d'actes els han organitzat diferents associacions, artistes i entitats locals. Així, l’Asociación Cultural Azahar continua amb la seua intensa activitat i amb els seus tallers de lectura, poesia, teatre i òpera.

 

Per la seua banda, Adrián Quiles, de la companyia ‘Puf Teatro’, també continua amb el seu curs-taller de teatre, cada dimecres a la Casa de la Cultura.

 

A més, dimarts dia 7, hi ha dos xarrades sobre salut. La Regidoria de Benestar Social ha organitzat un taller per previndre les caigudes entre la gent major i la Junta Local Contra el Càncer ha organitzat una xarrada sobre el càncer de pròstata. 

 

--------------------------------

 

Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç: Agenda cultural novembre 2017, o en el document adjunt. 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31