• Concentració octubre violència masclista Vilamarxant.
Un missatge per educar en igualtat i respecte
Com cada últim dijous de mes, els veïns i veïnes de Vilamarxant s’han concentrat a l’Avinguda Dos de Maig per expressar la seua condemna a la violència de gènere. Una representació del professorat de l’Escola Municipal d’Adults ha llegit el manifest.
26/10/2017

Este migdia desenes de veïns i veïnes de Vilamarxant han assistit a la lectura d’un manifest i a un minut de silenci com a mostra de condemna a les morts per violència masclista.

 

Una representació del professorat l’Escola d’Adults de Vilamarxant ha preparat i llegit el manifest de denúncia contra este greu problema social. S'ha incidit en la necessitat d’educar en igualtat i respecte i en transmetre estos valors a persones de qualsevol edat.

 

Amb les seues paraules, les dos mestres de l'EPA han llançat també un missatge per conscienciar a la gent a l’hora de denunciar els fets. Així, han remarcat que “és intolerable tancar els ulls davant els casos de violència de gènere a casa, en l'escola o en el carrer. Sempre cal denunciar”.

 

En el manifest també es reconeix que “l'educació ha de recórrer un llarg camí per formar a homes i dones en la tolerància i el respecte”, però cal que eixe camí avance el més ràpid possile i això únicament pot aconseguir-se “amb el diàleg i el debat com a vehicles sensibilitzadors, amb el respecte i amb la tolerància zero amb totes aquelles conductes o manifestacions que suposen violència de gènere”.

 

Per últim, el text destaca que “per aconseguir un ensenyament just i igualitari, és necessari reforçar la formació de tota la comunitat educativa”.

 

Esta concentració de condemna té lloc l’últim dijous de cada mes a l’Avinguda Dos de Maig. Es tracta d’una iniciativa que va ser aprovada, per unanimitat, per totes les forces polítiques amb representació municipal el passat mes de novembre de 2015.

 

Cal recordar a la población que davant qualsevol cas de violència de gènere, és necessari telefonar al 016, és gratuït, anònim i no deixa rastre a la factura. 

 

Vos adjuntem el manifest llegit este migdia.

 

Concursos Dia Internacional contra la Violència de Gènere

 

També vos recordem que estan oberts els dos concursos convocats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere: 'Carta a una persona maltractadora' i el concurs de cartells. El termini per presentar els treballs finalitza el 13 de novembre. Podeu consultar les bases en este enllaç: Bases dels concursos del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31