El sopar de quintes, l’acte que més ha agradat de les Festes 2017
Els veïns i veïnes de Vilamarxant es mostren satisfets amb l’organització, el compliment dels horaris i la seguretat de les passades celebracions, segons l’enquesta de la Regidoria de Festes que ha estat en marxa durant un mes.
17/10/2017

L’acte que més acceptació ha tingut de les passades Festes Patronals 2017 ha sigut el sopar de quintes. Així, almenys, queda reflectit en els resultats de l’enquesta realitzada per la Regidoria de Festes per consultar el grau de satisfacció dels veïns i veïnes de Vilamarxant respecte a estes celebracions.

 

El sondeig ha estat en marxa durant un mes (de l’11 de setembre a l’11 d’octubre) i 197 persones han contestat les preguntes exposades, tant en valencià com en castellà, a més de fer els seus suggeriments de cara a les festes de 2018.

 

Una de les preguntes obertes plantejades era quin acte els havia agradat més. Vora la meitat de les persones que han contestat esta qüestió considera que va ser el sopar de quintes, que es va celebrar enguany per primera vegada amb l’assistència de vora 1.800 persones.

 

En segon lloc, segons els gustos dels participants, han quedat les orquestres (27,72%), seguides de les activitats de bous al carrer (8,18%). Altres dels esdeveniments esmentats i que han sigut del gust de les persones que han contestat l’enquesta són la presentació, les activitats infantils, el musical ‘Hollywood’, els espectacles de focs d’artifici, les exposicions de pintura i l’obra de teatre ‘Festa Major'.

 

Respecte a la valoració en general de les celebracions d’enguany, ha sigut positiva segons els enquestats. Pel que respecta al nivell d’organització, un 63% de les persones que han contestat diu estar molt satisfet i un 32% està mitjanament satisfet. Un 76% considera que s’han complit els horaris programats per a cada activitat i, el mateix percentatge està satisfet amb les mesures de seguretat que es prengueren durant els dies de festa.

 

Quant a la neteja, un 54,6% ha avaluat el servei com molt satisfactori,  un 38% diu estar mitjanament satisfet/a i un 6,4% no ha quedat gens satisfet. Un 43,5% també està molt satisfet amb la disponibilitat d’aparcament i un 44,4% està mitjanament satisfet, davant un 12% que considera que ha trobat dificultats a l’hora d trobar un lloc per estacionar el seu vehicle.

 

En l’enquesta també es preguntava sobre la diversitat d’activitats per a totes les edats. Pel que fa a les activitats infantils, un 46% diu estar molt satisfet amb els actes programats, un 44% està mitjanament satisfet i un 9% està gens satisfet. Un 62% dels enquestats considera que s’han programat suficients activitats per a totes les edats, davant un 27,7% que creu que no s’han cobert totes les franges d’edat.

 

Suggeriments de millora

 

Al final de l’enquesta es deixava un espai perquè els ciutadans i ciutadanes feren les seues aportacions i suggeriments per millorar els festejos de l’any que ve. Fent una anàlisi dels comentaris aportats, algunes de les demandes més repetides són que les orquestres comencen més prompte.

 

Tot i que ha sigut l’acte amb millor valoració, els veïns i veïnes també han aportat idees per millorar el sopar de quintes. La més demandada és que durant la revetla hi haja més varietat musical i altre suggeriment és que s’amplie l’espai per distribuir les taules.

 

També es demanen més activitats per als xiquets i xiquetes, que comencen un poc més tard per evitar les hores més caloroses i millores en les activitats aquàtiques. En el mateix sentit, també es demanden més activitats per als joves i adolescents.

 

Una altra petició repetida ha sigut la possibilitat de programar alguna nit amb actuacions musicals en directe, amb músics o grups del panorama valencià o nacional.

 

També hi ha enquestats que demanen més festejos taurins i d'altres que volen que es programen activitats alternatives. Hi ha propostes per millorar el servei de neteja, especialment després de les nits d’orquestra.

 

Altres suggeriments són la instal·lació de més banys a l’esplanada, programar més activitats durant el dia, més espectacles de teatre i musicals per a la gent major, constituir una comissió de festes, programar alguna actuació musical per a les paelles solidàries, que es torne a celebrar la cavalcada o millorar l’aparcament.

 

Perfil de les persones que han contestat

 

El perfil més repetit entre aquells i aquelles que han completat el sondeig és el d’una dona, d’entre 36 i  45 anys, i empadronada a Vilamarxant. De les 197 persones que han contestat, un 66,6% han sigut dones i un 33,3% homes.

 

La franja d’edat més participativa ha sigut de 36 a 45 anys (34,2%), seguida de la franja de 26 a 35 (26,8%) i de la de 16 a 25 (18,5%).

 

Els resultats d’esta enquesta no són vinculants, però es tindran en compte per millorar les festes de l’any que ve i que s’adapten millor a les demandes i gustos dels veïns i veïnes de Vilamarxant.

 

La regidora de Festes, Vicky Sanchis, ha volgut mostrar el seu agraïment a totes i tots els que han invertit el seu temps en completar l’enquesta perquè “les seues respostes són molt valuoses i ens serveixen de termòmetre per avaluar si estan contents o no amb els passats festejos i, el que és més important, seran la nostra guia per millorar l’organització de les Festes de 2018”. La regidora també convida a tota la població a “aportar les seues propostes de millora no únicament a través d’estes ferramentes, sinó en el dia a dia. Des de l’Ajuntament de Vilamarxant sempre estem disposats a escoltar qualsevol crítica constructiva que ens ajude a millorar i a, entre tots, fer les festes que els veïns i veïnes de Vilamarxant mereixen”.

 

Vos adjuntem les gràfiques generals que sumen els resultats de l'enquesta en valencià i en castellà i els informes per separat de l'enquesta en valencià i en castellà. 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31