El romanent de tresoreria del 2017 ascendix a més de 5 milions i mig d’euros
Es va anunciar ahir en el Ple ordinari del mes de maig, en el qual també es va aprovar iniciar l'expedient d'adquisició dels terrenys per a l’execució de la rotonda de Monte Horquera i La Llomaina.
1/06/2018

L’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, va anunciar ahir les xifres de la liquidació del Pressupost municipal de 2017. La xifra del romanent de tresoreria d’estos comptes és de 5.540.486 euros. Ha experimentat un increment d’1 milió 800 mil euros respecte al 2016, quan el romanent va ser de 3.794.894 euros.

Estos diners, segons explicava el primer edil, “es podran dedicar a despeses generals, a inversions ja programades en el Pressupost de 2018 i a d’altres financerament sostenibles”. A més, afegia que “estos resultats demostren que la situació econòmica i financera del municipi és folgada, cosa que ens aporta tranquil·litat per dur endavant una gestió municipal amb inversions i projectes que servisquen per millorar les infraestructures i servicis a disposició dels veïns i veïnes de Vilamarxant”.

 

Respecte a la resta de punts de l’ordre del dia, va destacar el vist i plau per iniciar l'expedient d'adquisició dels terrenys necessaris per a l’execució de la rotonda de Monte Horquera i La Llomaina per tal de posar-los a disposició de Conselleria. Per esta actuació hi ha habilitada una partida pressupostària municipal de 66.000 euros.

 

El punt va estar aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern i de Vilamarxant Junts Podrem i l’abstenció del Partit Popular de Vilamarxant.

 

Adhesió al pla “Edificant” per a l’execució d’una coberta al CEIP la Pea i desafecció d’una parcel·la al CEIP Horta Major

 

Totes les formacions van aprovar l’adhesió de Vilamarxant al pla “Edificant” de la Generalitat. Es tracta d’un pas previ i necessari per rebre una subvenció destinada a la construcció d’una coberta al CEIP la Pea per incrementar els espais d’ombra al pati del centre.

 

També en matèria educativa, es va avalar fer la sol·licitud a Conselleria per desafectar una porció de la parcel·la del CEIP Horta Major i poder executar l’ampliació de l’Escola Infantil municipal.

 

El regidor d’Educació, Voro Golfe, va justificar la necessitat d’esta ampliació ja que “segons dades dels últims 10 anys, al municipi naixen entre 95 i 105 xiquets i xiquetes anualment. A dia de hui, cap sol·licitud d’escolarització de 2 a 3 anys s’ha quedat sense plaça escolar pública a la nostra localitat, però cal millorar l’oferta d’1 a 2 anys, tot i que són etapes educatives no obligatòries”. “Per això”, continuava el regidor “amb este tràmit volem emprar una part de l’aparcament de l’Horta Major i dur endavant esta actuació per atendre les necessitats dels pares i mares de Vilamarxant”.

 

Esta actuació serà executada amb subvencions de la Diputació i es preveu que estiga enllestida de cara al curs 2019-2010.

 

El punt va comptar amb els vots a favor de l’Equip de Govern i de Vilamarxant Junts Podrem i l’abstenció del Partit Popular.

 

Nomenaments al Consell Escolar municipal i a la Comissió d’Igualtat

 

Durant la sessió es van aprovar diferents nomenaments. En primer lloc van ser els de la presidència i d’una vocal per al Consell Escolar municipal. La presidència d’este òrgan recaurà en el regidor d’Educació i, com a vocal, es va designar Silvia García Merino, amb els seus respectius suplents.

 

Esta nominació va estar aprovada amb els vots favorables de l’Equip de Govern, l’abstenció de Vilamarxant Junts Podrem i en contra del Partit Popular.

 

En segon lloc, es va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres components de la Comissió d’Igualtat municipal. Hi ha 4 representants de formacions polítiques (Voro Golfe, Amparo García, Elvira Castillo i Salvador Bonet) i 4 de la plantilla municipal (Maria de los Desamparados Villalba, Reyes Golfe, María del Carmen Luis i María José Senent) amb els seus respectius suplents.

 

Des del PP, Elvira Castillo va preguntar “perquè des de finals de 2017 no hi ha hagut cap reunió de la Comissió”. El regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe, va afirmar que “estàvem pendents de tindre enllestit el reglament i, a partir d’ara, oficialment caldrà que es convoque almenys una reunió al trimestre”. A més, el programa va comptar l’any passat amb una subvenció de la Diputació perquè una persona assessorara sobre seu funcionament; una subvenció que enguany s’ha tornat a sol·licitar perquè la Comissió treballe amb regularitat a partir d’este segon trimestre.  

Soterrament de la torre elèctrica de darrere de l’IES les Rodanes

Per tal de dur endavant el soterrament de la torre elèctrica en l’àmbit d’actuació “Accés Metro CV-50”, ahir es va aprovar l’inici del procediment d’expropiació per la imposició de servituds de pas per la distribució d’energia elèctrica. Amb este tràmit, es pretén executar el soterrament en el període de temps més breu possible. El punt va estar aprovat amb els vots de l’Equip de Govern i de Vilamarxant Junts Podrem i l’abstenció del Partit Popular.

 

Festes locals del 2019 i "desllindar" una parcel·la a Monte Horquera

 

Durant la sessió, es va aprovar per unanimitat la data de les festes locals de 2019 que, com ve sent tradicional, seran el dijous 29 i el divendres 30 d’agost.

 

A més, es va donar el vist i plau a una sèrie de demandes del Registre de la Propietat relatives la parcel·la de Monte Horquera que pertany a l'Associació de propietaris d'Horquera. Es tracta d’un pas previ al canvi d’ús de la mateixa com a terciari perquè puga emprar-se per a ús social.  Este punt es va aprovar amb els vots de l’Equip de Govern i de Vilamarxant Junts Podrem i l’abstenció dels populars de Vilamarxant.

 

Altre punt que va eixir endavant va ser una rectificació puntual sobre l’Inventari de Béns. Concretament, este canvi afecta al Corral de la Bassa Barreta que passa d’ús patrimonial a demanial, un bé i actiu de domini públic, per la seua ubicació i per normativa mediambiental. Van votar a favor els representants de l’Equip de Govern i de Vilamarxant Junts Podrem, mentre que el Partit Popular es va abstindre.

 

Per últim, es va presentar una moció d’urgència per a l’adhesió a la declaració d’oci educatiu “Ens reunim amb altres valors”.

 

Sobre l’objecte motiu d’esta moció, la regidora de Joventut, Silvia García, va detallar que “es tracta d’una sèrie de propostes educatives de l’IVAJ que, amb esta adhesió, ens aportarà suport econòmic per una línia d’oci educatiu d’autogestió, que els jóvens de Vilamarxant estan duent a terme des de 2016 a la Casa de Joventut”. Segons explicava l’edil, “este tipus d’acords els van demandar i establir els mateixos professionals de joventut que volen regular-los per treballar amb unitat o sobre una base sòlida”.

 

Van votar a favor d’este punt l’Equip de Govern i Vilamarxant Junts Podrem, el Partit Popular es va abstindre.

Precs i preguntes

 

En el torn de precs i preguntes, el representant de Vilamarxant Junts Podrem, Salvador Bonet, va expressar alguns dubtes sobre el plec de manteniment de zones verdes a Vilamarxant, respecte a criteris de contingut social i de puntuació. Des del Partit Popular també van expressar els seus dubtes sobre este plec i respecte a les xifres de licitació i el volum de treball. 

 

Jesús Montesinos va explicar que els criteris “han estat estudiats i aprovats pels departaments i el personal tècnic corresponent i que s’han publicat perquè siga el més clara possible”.

 

Bonet també va preguntar sobre l’article d’opinió de les diferents formacions polítiques al Butlletí d’Informació Municipal i la seua previsió de publicació. La regidora de Comunicació, Amparo García, va respondre que els articles es poden modificar si les formacions polítiques així ho decidixen i que la publicació eixirà este mes.

 

El representant de Vilamarxant Junts Podrem també va dir que no entenia quin  problema hi havia hagut en la publicació del vídeo del Ple municipal del mes de març a la pàgina web. Amparo García va afirmar que es va publicar als 5 dies de la seua celebració, i que el problema havia sigut una qüestió tècnica de connexió a Internet.

 

Per la seua banda, Ciro Ferrer va preguntar per la suposada compra de glifosats per a ús municipal. Tant el responsable de Servicis, Eliseo Sanz, com l’alcalde de Vilamarxant van respondre que no hi ha constància de cap compra d’un producte que no està autoritzat i que, en cas que s’haja fet, es depuraran les responsabilitats corresponents.

 

El portaveu popular també va fer referència a la Relació de Llocs de Treball (RLT) que està elaborant la Universitat de València amb els treballadors municipals. Segons Ferrer, “es percep tensió a la plantilla. A més, pensem que este procés està relacionat amb la pròxima publicació d’un decret per fixar determinats contractes d’interinitat de llarga durada”. També va qüestionar el cost de traure places d’oposició lliure.

 

Eliseo Sanz va explicar que l’RLT “és un document obligatori per llei que no s’havia elaborat per anteriors responsables municipals i que pretén ajustar les funcions de la plantilla municipal, on ara per ara hi ha molta interinitat, per donar-li estabilitat i adaptar-la  a les necessitats del municipi”.

Respecte a esta qüestió, Jesús Montesinos va aclarir que “no ha d’haver cap pressió perquè amb este procés el que volem és definir bé els llocs de treball i l’estructura laboral del consistori. La Universitat de València està capacitada per fer-lo i, de fet, està duent-lo endavant a altres municipis com el de Riba-roja de Túria. Volem transmetre un missatge de tranquil·litat perquè l’únic que es demanda a la plantilla municipal és professionalitat i dedicació en el seu lloc de treball”.

 

Des del PP també es va preguntar si està executant-se la sentència per la qual cal retribuir tres treballadors demandants sobre la supressió d’un plus de productivitat. Eliseo Sanz va assegurar que està complint-se i que, en el seu moment, ja es va donar l’ordre al personal tècnic perquè donara compliment de la mateixa.

 

Ciro Ferrer també va qüestionar perquè es va deixar de publicar el Butlletí d’Informació Municipal i ara es reprèn. Així mateix, també va expressar els seus dubtes sobre el contracte de comunicació actual. Jesús Montesinos va explicar que esta elaborant-se un plec a qual podran presentar-se les candidatures que així ho consideren oportú.

 

A l’inici del ple, tant l’alcalde com Ciro Ferrer van excusar al regidor popular José Vicente Díaz, que no va poder assistir a la sessió per motiu laborals.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30