• Control drogues Policia Local Vilamarxant
La Policia Local de Vilamarxant es forma per fer tests de consum de drogues
15 agents han participat en un curs de 25 hores de formació.
30/10/2017

El consum de drogues està darrere de molts accidents de circulació amb víctimes mortals. Segons dades de la Direcció General de Trànsit del 2016, al voltant del 40% dels conductors morts en carretera presentaven en el seu organisme restes de drogues o alcohol en el moment del sinistre.

 

Per ajudar a reduir estes xifres, la Policia Local de Vilamarxat ha rebut un curs per fer controls de drogues. 15 agents del cos han assistit a 25 hores de formació en què han après a emprar els dispositius que determinen la presència en l’organisme de diferents tipus de substàncies estupefaents, mitjançant una anàlisi d’una mostra de saliva. La formació està homologada per l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE).

 

La saliva, a diferència de la sang o l’orina, proporciona un diagnòstic ràpid del consum de la substància, sense ser necessària la utilització d’equips o personal sanitari.

 

Si el resultat de la prova és positiu, es trau una segona mostra que es porta a un laboratori homologat per fer l’anàlisi al detall i certificar o descartar eixe positiu.

 

Dins de la formació que han rebut els agents locals, s’ha inclòs una part pràctica que s’ha desenvolupat en un dels polígons del municipi. En ella, es van fer 17 controls i van detectar-se tres positius, dos per cànnabis i un de cocaïna.

 

Algunes dades sobre el consum de drogues al volant

Resulta cridanera la dada del nombre de positius detectats al volant al nostre país. Segons la DGT, en 2016, dels vora 61.000 controls selectius de droga que es van fer, un 39% van donar positiu. Una proporció molt superior a la registrada en els tests d’alcoholèmia, on els positius es van situar en l’1,5%.

 

L’estudi també mostra que conduir després del consum d’estes substàncies és un fet freqüent. El cànnabis i la cocaïna són les substàncies que es detecten amb major assiduïtat.

 

A més, segons un estudi que realitza el Ministeri de l’Interior cada dos anys, es calcula que 12 de cada 100 conductors es posen al volant després d’haver consumit algun tipus de substància narcòtica diferent a l’alcohol.

 

Sancions

Conduir baix l’efecte de les drogues o no sotmetre’s a les proves per a la seua comprovació pot suposar una sanció administrativa amb una multa d’entre 500 i 1.000 euros i la retirada de 6 punts del carnet de conduir.

 

Si els agents consideren que la persona és un perill per a la circulació, es pot aplicar una sanció penal, amb presó de tres a sis mesos, multa de sis a dotze mesos o treballs a benefici de la comunitat de 30 a 90 dies, així com privació del dret a conduir d’1 fins a 4 anys.

 

Amb esta formació, el cos de Policia Local de Vilamarxant vol adquirir coneixements per posar-los en pràctica i augmentar la seguretat del trànsit rodat al municipi.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31