El Paratge Municipal de Les Rodanes experimenta millores per a fomentar les activitats didàctiques i recreatives
L'Ajuntament de Vilamarxant ha dut a terme diverses millores en el Paratge Municipal de Les Rodanes de Vilamarxant orientades al foment de les activitats didàctiques i recreatives que es desenvolupen.
5/12/2018

La corporació municipal, a través una inversió de 29.947,50 euros, ha continuat amb la rehabilitació del Corral de la Bassa Barreta per a convertir-lo en un centre que puga albergar activitats educatives i d'oci en el paratge natural.

La integració paisatgística de l'accés al centre d'interpretació ha sigut una de les principals tasques realitzades. De fet, s'ha executat una escullera per a contindre les terres del vessant i s'ha recuperat la vegetació pròpia de l'entorn.

Així mateix, s'han enterrat totes les instal·lacions del sistema de depuració i el de recollida d'aigües pluvials. Referent a la vegetació en esta zona, el projecte ha inclòs la recuperació del mantell vegetal amb espècies aromàtiques pròpies de l'entorn. Per a fer ús de l'aigua de pluja, s'ha instal·lat un sistema de recuperació per a reg del arboreto i la vegetació del pati de l'alberg, que fins al moment estava connectat a l'aigua potable.

D'altra banda, també s'ha reordenat l'espai destinat a l'aparcament per a la seua optimització i s'ha actuat en els punts on el escorrentia arrossega terres després d'importants pluges torrencials per a garantir l'accés.

La impermeabilització interior del depòsit per a extinció d'incendis de la Rodana del Pic per a solucionar les fugides i la fitació d'arbres morts en la Rodana Gran han sigut unes altres de les actuacions realitzades dins d'este ambiciós projecte gestionat per la Regidoria de Medi Ambient, dirigida per Manolo Bernad.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31