La nova Biblioteca municipal ha obert esta vesprada les seues portes
Les àrees de consulta i lectura dupliquen l’espai de les anteriors instal·lacions a “la Cisterna”. Pròximament, també es posarà a disposició de la població el primer pis que s’ha habilitat com a zona d’estudi.
16/05/2018

Esta vesprada s’ha obert al públic la nova Biblioteca municipal de Vilamarxant que està ubicada a la plaça de l’Església. Este espai duplica en metres l’anterior de l’Edifici cultural “la Cisterna”, on hi havia 19 metres quadrats de lectura infantil i 63 metres quadrats de biblioteca per a adults.

En les noves dependències també s’ha dividit l’espai diàfan de la planta baixa en dues sales. L’àrea d’adults disposa de 77 metres quadrats i la infantil compta amb 70 metres. A més, els usuaris i usuàries podran accedir a una terrassa on hi ha cadires i taules per gaudir de la lectura a l’aire lliure.

Cada sala compta amb mobles i material de lectura adequat per al seu ús i amb prestatgeries la majoria de les quals estan integrades en l’obra. D’esta forma, l’estança queda lliure per disposar les taules i cadires de forma espaiada.

 

El trasllat de la Biblioteca a este nou espai permet, a més, condicionar una zona dedicada exclusivament a l’estudi en el primer pis. Esta àrea compta amb mobiliari i il·luminació específica i estarà habilitada quan se solucione una xicoteta incidència tècnica.

A més de les actuacions interiors, els treballs de trasllat s’han aprofitat per millorar la façana i eliminar algunes humitats de l’edifici.

 

La Biblioteca mantindrà el mateix horari: dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 10 a 13 h; i de dilluns a divendres, de 16.30 a 20.30 h. El material bibliogràfic per a consulta i préstec també es manté.

El regidor de Cultura i Educació, Voro Golfe, ha explicat que “ens vam comprometre a executar este trasllat per oferir quan abans als veïns i veïnes de Vilamarxant unes instal·lacions dignes, amb més espai i més apropiades per a la lectura. Així, posem a l’abast de totes i tots este espai de lectura a l’espera d’acabar de condicionar el primer pis. Quan estiga habilitat, triplicarem els metres de l’anterior Biblioteca municipal”.

 

Ús de l’anterior Biblioteca

 

Des del consistori també s’ha treballat per obrir durant este mes per habilitar la sala que fins ara acollia la Biblioteca (a “la Cisterna”) com a espai d’estudi de cara als exàmens finals.

L’horari d’esta sala és de 8 h del matí a 2 h de la matinada. Si qualsevol usuari o usuària troba les dependències tancades, cal contactar amb:

 

- Recepció de l’Ajuntament: dies laborables, de 8 a 15 h.

- Policia Local:

---- Laborables, a partir de les 15 h.

---- Festius i cap de setmana: en qualsevol moment de l’horari establert (de 8 h del matí a 2 h de la matinada).

 

* Telèfon de la Policia Local: 962 710 041 / 617 316 922.

 

D’esta forma, la sala d’actes de “la Cisterna” queda a disposició de les associacions o entitats que la sol·liciten o que l’empren regularment per desenvolupar les seues activitats.

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31