No et deixes liar per el cànnabis
De la Mancomunitat Camp de Túria amb UPCCA i els ajuntaments de la comarca.
8/02/2018

La campanya de sensibilització que s'està realitzant en el marc del Pla Comarcal de Prevenció de Drogodependències i altres Conductes Addictives porta aquest mes de juliol el lema “No et deixes liar pel Cànnabis”.

L'objectiu és sensibilitzar sobre el consum d'aquesta droga, que afecta a la cognició, és a dir, a l'aprenentatge a través de la percepció; provoca problemes d'atenció, concentració i també la pèrdua d'intel·ligència.

Aquesta campanya és solament una de les actuacions que des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat Camp de Túria s'estan duent a terme per a prevenir el consum de marihuana entre els adolescents. Les tècniques de la Mancomunitat imparteixen xarrades en els centres escolars i instituts dels 17 municipis de la comarca. Així mateix, s'exhibeixen exposicions itinerants i s'ofereix informació puntual a través del quiosc de salut.

També s'ha realitzat una enquesta per a conèixer la prevalença de consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els estudiants de secundària, tant de centres públics com a privats. Amb açò es pretén conèixer l'edat en la qual els adolescents comencen a consumir, així com la quantitat i la freqüència de consum en la comarca.

Símptomes de l'esquizofrènia
Els problemes d'atenció, concentració i la pèrdua d'intel·ligència poden ser, en alguns casos, els primers símptomes de l'esquizofrènia. De fet, segons dades extretes de diferents estudis mèdics, entre un 40% i un 60% dels joves que han sigut diagnosticats d'esquizofrènia i psicosi són consumidors habituals de cànnabis. Aquestes dades no passen desapercebuts pels psiquiatres que alerten, tal com han posat de manifest en el mes d'abril en un curs sobre aquesta especialitat mèdica celebrat a Vitòria, que existeix una relació directa entre aquestes malalties i el consum d'aquesta substància, encara que es desconeix si suposa una causa directa o simplement un desencadenant dels símptomes en consumidors vulnerables.

Un dels principals problemes és que els joves ja no es fumen un 'porro' entre varis, sinó que cadascun consumeix un o varis cada dia. Pensen que no hi haurà conseqüència alguna després d'aquest consum que ha passat de puntual a habitual en molts joves.

Segons la informació que publica el diari El Correu ( http://www.elcorreo.com/sociedad/mitad-jovenes-psicosis-20180324222948-n... ) “un 3,5% dels ciutadans presenta episodis psicótics", caracteritzats per deliris i al·lucinacions. “Un de cada tres afectats, més o menys, el 1% de la població general, acabarà convertint aqueixa psicosi en esquizofrènia”. A partir d'aqueix moment, es perd el contacte amb la vida real ja que aquesta malaltia afecta a funcions cerebrals bàsiques com són el pensament, la percepció, les emocions i la conducta.

Prevenció
Encara que els primers símptomes poden presentar-se a qualsevol edat, generalment solen aparèixer entre els 15 i els 30 anys. L'adolescència és una etapa d'iniciació d'experiències de tot tipus, per la qual cosa la prevenció de les addiccions és fonamental.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31