Este matí s’ha presentat les propostes del futur Pla Bàsic de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València
Per a desenvolupar-lo s'han plantejat 45 accions, entre d’elles la adaptació d’un bitllet únic per a tot el transport metropolità.
30/07/2018

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha presentat este matí el futur Pla Bàsic de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València. Les mesures proposades serviran i beneficiaran també a Vilamarxant, en formar part d’esta zona.

 

L’acte ha estat dirigit pel director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per la directora gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, María Pérez, junt a ells han estat també representants dels 60 ajuntaments d’esta àrea, entre els quals l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos.

Les 45 accions proposades serviran per a estimular la mobilitat sostenible a través del foment del transport públic i en bici. Per concretar estes accions, s’han basat en  enquestes realitzades a la ciutadania en les quals s’ha demostrat que només el 14% dels desplaçaments de l’Àrea Metropolitana de València es fan en transport públic; mentre que un 41% són amb transport privat.

 

Dins d’este pla, s’inclouran les millores projectades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per al servei públic de transport de viatgers per carretera de la zona nord-oest de l’Àrea Metropolitana on està Vilamarxant.

Recordem que en este document hi ha projectades 31 connexions directes d’anada i tornada d'autobús amb el metro de Riba-roja de Túria de dilluns a divendres, ampliant-se les connexions de dissabtes i posant-se servici els diumenges. A més, els trajectes de Benaguasil i Llíria s’amplien fins a l’arribada a l’Hospital.

 

Este projecte estarà fins al 21 de setembre en informació pública perquè qualsevol ciutadà, ciutadana o administració puga presentar al·legacions. Després, caldrà passar a un procés de licitació al qual optaran les empreses de transport que ho consideren oportú.

 

A més, en estar dins d’esta àrea metropolitana, les despeses derivades del servici de transport passen a ser sufragades per la Generalitat, suposant un estalvi important per a l’Ajuntament de Vilamarxant.

Un altre avantatge, segons s’ha explicat a la reunió de hui, serà impulsar la creació d’un bitllet únic que servirà per a diversos mitjans de transport públic i per a qualsevol localitat d’esta àrea, com hi ha incorporat a altres ciutats nacionals i europees.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30