María Villamayor ompli la Cisterna amb lectors i lectores de les seues novel·les
L’escriptora valenciana va anunciar que està preparant la segona part del seu èxit literari ‘Las doce llaves’.
28/10/2017

Vora 40 veïns i veïnes de Vilamarxant no van perdre ahir l’oportunitat de conéixer més al detall els arguments dels llibres de María Villamayor.

 

L'escriptora va participar en un col·loqui, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilamarxant, a la sala d'actes de l'edifici cultural la Cisterna, on va parlar obertament de les seues tres novel·les i de la intrahistòria que hi ha darrere de la creació de cadascuna.

 

En primer lloc, l’autora va parlar sobre la seua motivació per escriure que va nàixer, en part, per la imaginació del seu iaio i per les històries de la Guerra Civil i la postguerra que li narrava la seua iaia i que ella mai es cansava d’escoltar.

 

Tot i que va nàixer a València, els seus pares són de terres manxegues i de les històries que li contava la seua iaia a Alhambra, un xicotet poble de Ciutat Real, va sorgir la seua primera novel·la, ‘El embrujo de Alhambra’.

 

A partir d’eixe moment, se li va despertar l’esperit d’escriptora i va pensar en narrar una història que tinguera com a protagonista la ciutat de València. Després de tres anys de molta investigació i estudi, María Villamayor va publicar el seu segon treball, 'Las doce llaves', amb el qual ha aconseguit un gran èxit. Segons explicava l’escriptora, “vaig involucrar-me totalment en la història de la ciutat i d’ahí vaig crear un relat en què es barregen diferents intrigues que fan que els lectors i lectores s’apropen a ella amb uns altres ulls, buscant els xicotets detalls que amaguen molts indrets del centre històric”. L’autora reconeixia que “van ser uns anys de molt de treball, però el resultat és més que gratificant ja que mai haguera imaginat la bona acceptació que ha tingut la novel·la”.

 

I així queda reflectit en la pròpia Biblioteca Municipal de Vilamarxant ja que, com expliva el regidor de Cultura, Voro Golfe, “María José, l’encarregada de les instal·lacions, m’ha dit que és una obra que no dorm a la Biblioteca des que l’adquirirem”.

 

Ara, María Villamayor està treballant en la segona part de la novel·la i ella i el seu marit, Joaquín Sarrión, qui és poeta i també fa les funcions de manager, estan realitzant gestions perquè el llibre arribe a altres països i que es traduïsca a diferents idiomes.

 

Després d’este exhaustiu treball, María reconeixia que va sentir-se “un poc saturada” i, per això, va decidir crear un llibre “totalment diferent i en què es plasmaren sentiments humans”. D’esta forma va nàixer la seua última publicació ‘Años muertos'. Segons María, “el llibre reflecteix la fortalesa de l’ésser humà”. La història pren forma amb una jove víctima de violència de gènere que decideix enfortir-se al barri de la Malvarrosa de València, amb l’esport i amb les visites que fa a l’Hospital San Juan de Dios. La protagonista del llibre viu, en esta ficció, al carrer Isabel de Villena, una escriptora valenciana del 1400. Amb este detall, María també vol retre homenatge a la tasca de les dones escriptores i a les dificultats que han hagut de superar per fer-se un lloc en el panorama literari.

 

Excursió de demà diumenge, 29 d’octubre

 

Al final del col·loqui, María i els assistents van parlar de l’excursió que tindrà lloc demà, diumenge 29 d'octubre, a València i on, junt a l’escriptora, es visitaran els principals escenaris de ‘Las 12 llaves’.

Les persones que s’han apuntat per a esta visita hauran d’acudir a l’esplanada de l’IES les Rodanes a les 9.00 hores (cal recordar que la nit de dissabte a diumenge els rellotges s'han d'endarrerir una hora). L’autobús deixarà als assistents a les Torres de Quart, des d’on començarà el recorregut que finalitzarà a les Torres de Serrans, al voltant de les 13.30 hores.

 

L’autora recomanava ahir portar roba i calcer còmodes, tot i que el recorregut no serà molt llarg. A meitat matí, es farà una parada per descansar i esmorzar. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31