• Taller prevenció caigudes Vilamarxant.
Els majors de Vilamarxant s’informen sobre com previndre les caigudes domèstiques
Ahir es va impartir un taller per evitar les lesions que deriven d’estos accidents que, moltes vegades, podrien evitar-se.
8/11/2017

Les caigudes suposen al voltant del 47% dels incidents que pateixen les persones majors de 75 anys i, en el 80% dels casos, produeixen una fractura de 'cadera'. La combinació de factors humans, sumats a riscos addicionals com ara dèficits visuals, auditius o malalties cròniques provocades per l’edat, fan que els majors siguen persones especialment propenses a patir estos accidents.

 

Per evitar-los, Atenzia, empresa especialitzada en atenció sociosanitària i que presta el servei de teleassistència al poble, va impartir ahir a Vilamarxant un taller amb l’objectiu que els assistents es conscieciaren sobre estos perills que es poden trobar en la seua vida diària.

 

A la cita, organitzada per la Regidoria de Benestar Social, van acudir unes 40 persones, veïns i veïnes de Vilamarxant, professionals del sector i personal del departament de Benestar Social de l’Ajuntament. Teresa Mayordomo, experta sociosanitària i psicòloga, va ser l'encarregada d'impartir el taller.

 

Es va informar als assistents sobre aspectes com ara la importància de l’equilibri i la coordinació per previndre les caigudes, tant dins com fora de casa.

 

El contingut del taller va incloure una part teòrica, on es va aprofundir en el concepte de psicomotricitat i els seus beneficis. Algunes de les recomanacions que es van fer als majors van ser revisar la seua vista i oïda, repassar periòdicament si la medicació que prenen és la correcta, fer atenció a la il·luminació dels espais de la casa, així com al mobiliari, cadires i catifes i, sempre que siga possible, substituir les banyeres per plats de dutxa.

 

Un altre consell en què es va incidir és que, en cas de patir alguna caiguda, la persona no ha d’aïllar-se, sinó que ha de continuar eixint i mantenint vida social. I és que una de les finalitats d’este tipus de tallers és ajudar a les persones majors a preservar la seua autonomia i evitar que hagen d’abandonar la seua llar.

 

La sessió va finalitzar amb una part pràctica en la qual es va ensenyar una sèrie de dinàmiques i exercicis per millorar l’equilibri i la motricitat.

 

Ajudes municipals i autonòmiques

 

Des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilamarxant, es va recordar que hi ha ajudes municipals i autonòmiques perquè les persones majors puguen fer-se, per exemple, revisions de la vista i de l’oïda, o per adaptar el mobiliari de la casa a les seues necessitats. També hi ha un servei de gimnàstica per a gent major, curs que començarà en breu i per al qual ja estan fent-se les inscripcions.

 

Qualsevol persona que vulga informar-se sobre alguna d’estes qüestions pot passar per les dependències de Benestar Social de l’Ajuntament i rebrà tota la informació que sol·licite. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31