L’Ajuntament de Vilamarxant canvia els equipaments esportius dels centres escolars
En mesos anteriors l’Institut de Biomecànica de València va estar avaluant estos espais dins d’una iniciativa que forma part d’un pla estratègic de seguretat en la pràctica esportiva.
12/09/2018

07/09/2018

L’Ajuntament de Vilamarxant va impulsar esta avaluació de l'equipament per garantir el seu bon funcionament i, sobretot, millorar la seguretat d’aquells adults o menors que practiquen esport en estes instal·lacions. Per això, es va habilitar una partida de 4.000 euros, que va ser aprovada en el ple de l’any passat.

L'Institut de Biomecànica de València forma part de la Secretaria de la Comissió del Consell Superior d'Esports en matèria de seguretat esportiva, per la qual cosa és una institució avalada i amb una àmplia experiència en la realització d'estes tasques de revisió.
Les porteries de futbol i cistelles de bàsquet de les instal·lacions esportives municipals de Vilamarxant i de tots els centres escolars del municipi van ser inspeccionades, durant dos dies, per tècnics de l’Institut de Biomecànica de València (IBV).

Esta és la primera vegada que l'equipament de les instal·lacions esportives municipals i escolars ha estat sotmés a este tipus d’anàlisi per assegurar que compleix les millors condicions per al seu ús. Els resultats d'estos treballs es van traslladar als equips directius dels tres centres.

Esta anàlisi de l'Institut de Biomecànica l'han passada les instal·lacions esportives de tots els centres escolars de Vilamarxant, indistintament de la seua titularitat: els CEIPs Horta Major i la Pea, el col·legi San Francisco y Santo Domingo i l’IES les Rodanes. A més, també han estat avaluats el Poliesportiu Municipal i el Pavelló Multiusos.

Amb els resultats a la mà, i seguint el pla estratègic de seguretat en les instal·lacions esportives i durant la parada escolar estival, s’han realitzat els canvis corresponents als tres centres d'educació primaria de la localitat. Per una banda, tant al CEIP La Pea com al CEIP Horta Major s’han canviat dos cistelles i dos porteries, mentre que al col·legi San Francisco y Santo Domingo, allò que s’ha procedit a canviar han sigut les dos cistelles de bàsquet.

Com explica el regidor d’Esports, Manolo Bernad, “la millora de la seguretat, accessibilitat, prevenció i modernització de les nostres instal·lacions és fonamental, tant d’adults com de xiquets i xiquetes i siga quina siga la seua titularitat, perquè és un repte que ens marquem des de l’Ajuntament de Vilamarxant”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Voro Golfe, destaca que esta inversió “era necessària per a reduir el risc d’accidents i millorar la comoditat entre els escolars del nostre municipi que empren este material diàriament”.

En esta mateixa línia, des de la Regidoria d’Esports es segueix treballant en el pla estratègic de seguretat en instal·lacions esportives que inclou, a més d’esta, altres actuacions com ara tasques per a previndre la legionel·la, la instal·lació de desfibril·ladors, les revisions de totes les instal·lacions elèctriques, mesures contra incendis o millores d’accessibilitat.

El canvi de l’equipament esportiu estarà cofinançat  per la fundació Caja Rural de Cheste i l’Ajuntament de Vilamarxant.

 

 

  • equipament esportiu
  • esquipament esportiu

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31