Inspecció dels equipaments de les instal·lacions esportives municipals i dels centres escolars
L’Institut de Biomecànica de València ha estat avaluant estos espais dins d’una iniciativa que forma part d’un pla estratègic de seguretat en la pràctica esportiva.
27/10/2017

Les porteries de futbol i cistelles de bàsquet de les instal·lacions esportives municipals de Vilamarxant i de tots els centres escolars del  municipi han sigut inspeccionades, durant dos dies, per tècnics de l’Institut de Biomecànica de València (IBV).

 

L’Ajuntament de Vilamarxant ha impulsat esta avaluació de l'equipament per garantir el seu bon funcionament i, sobretot, millorar la seguretat d’aquells adults o xiquets i xiquetes que practiquen esport en estes instal·lacions. Per això, s’ha habilitat una partida de 4.000 euros, que va ser aprovada en el ple del passat mes de juliol.

 

Com explica el regidor d’Esports, Manolo Bernad, “la millora de la seguretat, accessibilitat, prevenció i modernització de les nostres instal·lacions és un repte que ens marquem des de l’Ajuntament de Vilamarxant”. També especifica que “estes accions formen part d’una de les línies estratègiques de la regidoria en matèria d’instal·lacions esportives”.

 

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Voro Golfe, destaca que esta inversió “era necessària per reduir el risc d’accidents i millorar la comoditat entre els escolars del nostre municipi que empren este material diàriament”.

 

Esta és la primera vegada que l'equipament de les instal·lacions esportives municipals i escolars és sotmès a este tipus d’anàlisi per assegurar que compleix les millors condicions per al seu ús. Els resultats d'estos treballs es coneixeran en un mes.

 

En esta mateixa línia, des de la Regidoria d’Esports està treballant-se en un pla estratègic de seguretat en instal·lacions esportives que inclou, a més d’esta, altres actuacions com ara tasques per previndre la legionel·la, la instal·lació de desfibril·ladors, les revisions de totes les instal·lacions elèctriques i contra incendis o millores d’accessibilitat.

 

Esta anàlisi de l'Institut de Biomecànica l'han passada les instal·lacions esportives de tots els centres escolars de Vilamarxant, indistintament de la seua titularitat: els CEIPs Horta Major i la Pea, el col·legi San Francisco y Santo Domingo i l’IES les Rodanes. A més, també han estat avaluats el Poliesportiu Municipal i el Pavelló Multiusos.

 

L'Institut de Biomecànica de València forma part de la secretaria de la Comissió del Consell Superior d'Esports en matèria de seguretat esportiva, amb la qual cosa és una institució avalada i amb una àmplia experiència en la realització d'estes tasques de revisió. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31