• 'Harmonie Ensemble' a la Casa de la Cultura de Vilamarxant
'Harmonie Ensemble' apropa la música clàssica al públic de Vilamarxant
La formació valenciana va oferir ahir un repertori amb composicions d'Andrés Valero-Castells, qui també va ser el director convidat. El concert forma part del 'Cicle Harmonie', amb el qual el grup tornarà a la Casa de la Cultura el 25 de març.
10/12/2017

El 'Cicle Harmonie', que està recorrent diferents localitats de la Comarca del Camp de Túria, feia ahir parada a la Casa de la Cultura de Vilamarxant. 'Harmonie Ensemble-Orchestra' va interpretar un repertori de peces creades pel compositor Andrés Valero-Castells, qui també va exercir de director convidat del concert.

 

El recinte va acollir una molt bona entrada per escoltar este espectacle titulat 'Contemporanis del nostre segle', un repertori de 6 obres de música de cambra interpretades per flautes, oboès, clarinets, fagots, saxòfon, trompes, trompeta, tuba, piano i marimba. La primera part va començar amb 'Preludi', per a octet de vent; seguit de 'Tríptic', per a quintet de vent; i 'Variacions sobre un tema de Vivaldi', per a tuba i quintet de vent, estrenada per la Filharmònica de Nova York. En esta part va actuar com a solista, amb la tuba, Juan Ángel Moltó.

 

La segona part va comptar amb la soprano Alexia Vázquez de Prada, primer amb una versió per a cantant, saxo i piano de 'Romance del Duero', creada pel compositor sobre un poema de Gerardo Diego. Es tracta d'una de les seues obres més versionades, amb 8 versions oficials publicades. També amb Alexia Vázquez, es va interpretar 'Polifonia d'Identitats', creada per al Cercle de Moda de València. El recital finalitzava amb una obra adaptada per la plantilla d'Harmonie Ensemble' per a este concert: 'Boccheriniana', una fantasia sobre 'Música Nocturna de Madrid' de Boccherini, coneguda també perquè forma part de la banda sonora de la pel·lícula 'Master and Commander'. 

 

Les creacions d’Andrés Valero-Castells

Andrés Valero-Castells (Silla) és un dels compositors més destacats del panorama nacional actual. S’ha format als conservatoris superiors de València i Múrcia, obtenint el títol en 8 especialitats, amb quatre Mencions d’Honor i Premi Extraordinari final de carrera en Composició. Des de 2004, és catedràtic de composició al Conservatori Superior ‘Joaquín Rodrigo’ de València. Les seues obres s’han interpretat a bona part d’Europa, als Estats Units, Argentina, Colòmbia, el Japó, Corea, Singapur o Hong Kong. També ha sigut el primer compositor viu interpretat al Palau de les Arts ‘Reina Sofia’ de València. 

 

La seua versatilitat l’ha portat a abordar projectes singulars, com l’enregistrament d’un DVD per a Sony amb el grup de rock 'Barón Rojo'.

 

Té catalogades 87 obres, encara que en realitat en són més del centenar perquè de moltes d’elles s'ha fet més d’una versió. A més, és molt creatiu a l'hora d'inspirar-se per compondre, com explicava a l'inici del concert el director artístic i musical, Pascual Cabanes, "de vegades es basa en materials tan curiosos com la seua moto, el circuit de Fórmula 1 de València, l'electrocardiograma del seu fill o el joc 'Scrabble'.  

 

Nova visita en març

 

'Harmonie Ensemble-Orchestra' tornarà a Vilamarxant el 25 de març, en un concert dedicat als grans compositors britànics com E. Elgar, G. Holst i B. Britten.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31