• Cartell Gestio forestal sostenible a zones del mediterrani, Vilamarxant 2018.
“La gestió forestal sostenible a zones mediterrànies: el cas de Vilamarxant”
El Centre de visitants del Parc Natural del Túria acollirà, el pròxim dissabte 14 d'abril, esta interessant xarrada-col·loqui per conéixer com hauria de ser la correcta gestió dels nostres espais naturals.
11/04/2018

Els boscos valencians en general, i els de Vilamarxant en particular, han sigut durant segles font d'energia per l'extracció de llenyes, la qual cosa suposava l'eliminació de bona part de la vegetació cada cinc anys.

 

Però este ús intensiu va acabar fa mig segle i la vegetació no deixa de créixer, el bosc recupera la seua esplendor, però l'excessiva densitat de la pineda genera problemes i augmenta el risc d'incendis.

 

Durant les últimes dècades, l'ús que més ha crescut és el lúdic; de l'excursionisme de passeig s'ha passat a la pràctica d'esports que sense una adequada regulació poden ser perjudicials per a la conservació de les nostres muntanyes.

 

Per tot açò, i per garantir el futur dels nostres boscos, hem de regular els usos i fer una gestió forestal sostenible en la línia que marca el govern valencià fruit del pacte del Botànic.

 

Este dissabte, 14 d'abril, a les 11 h i en el marc incomparable del Centre de visitants del Parc Natural del Túria, situat en la Casa de Fusta al costat del Túria a Vilamarxant, el professor José Luis Lozano Terrazas (Enginyer Tècnic Forestal, llicenciat en Ciències Ambientals i docent a l’Escola Agrària de Llombai) ens explicarà la seua visió sobre com ha de ser la gestió sostenible dels boscos valencians en el segle XXI. Després de la seua intervenció, podrem debatre sobre este tema.

 

L'activitat està organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilamarxant i pel Parc Natural del Túria. 

 

Vos esperem!

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31