Les famílies reben la informació necessària per matricular els seus fills o filles a l’Escola Infantil municipal
Ahir va tindre lloc una reunió amb els responsables municipals a la Casa de la Cultura. Les sol·licituds d’admissió han de presentar-se del 17 al 24 de maig al Registre d’entrada de l’Ajuntament.
15/05/2018

Ahir, dilluns 14 de maig, va tindre lloc una reunió informativa organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilamarxant amb les famílies interessades en matricular els seus fills o filles a l’Escola Infantil municipal per al curs 2018-2019.

Van ser molts els pares, mares i familiars que van apropar-se fins la Casa de la Cultura per rebre tota la documentació i informació necessària i plantejar els dubtes que cregueren oportuns. A totes i tots se’ls van repartir fullets informatius i les instàncies de sol·licitud de plaça.

 

La cita va estar dirigida pel regidor d’Educació, Voro Golfe, qui va estar acompanyat per membres del departament de Benestar Social de l’Ajuntament, d’Intervenció i per la coordinadora de l’Escoleta, Ana Sanchis.

En primer lloc, es va informar les famílies que el període de presentació de les sol·licituds d’admissió serà del 17 al 24 de maig de 2018 i tota la documentació haurà de presentar-se al Registre d’entrada de l’Ajuntament (edifici Avinguda 2 de Maig), en horari de 9 a 14 h, i no a l’Escoleta. Esta tramitació també pot fer-se telemàticament, a través de la seu electrònica.

 

Caldrà que presenten les sol·licituds totes les famílies, tant les que vulguen matricular els seus fills o filles per primera vegada al centre, com aquelles que ja hagen tingut els seus menuts escolaritzats en la classe d’1 a 2 anys en el curs 2017-2018. En este últim cas, les i els alumnes tenen automàticament plaça per al curs que ve, amb tot, es va remarcar eixa necessitat de confirmar-la a través de la sol·licitud.

El regidor va enumerar les places d’1 a 3 anys d’ensenyament no obligatori que s'oferixen al municipi i que són les següents:

- 1 a 2 anys: 26 a l’Escoleta; i 13 al centre privat concertat San Francisco y Santo Domingo.

- 2 a 3 anys: 40 a l’Escoleta; 18 a l’Horta Major; i 20 al San Francisco y Santo Domingo.

 

Pel que fa exclusivament a l’Escola Infantil municipal, es va destacar que per al segon curs ja n'hi ha 25 places cobertes, que en teoria estan ocupades per l’alumnat de primer curs, amb la qual cosa el centre disposa de 15 vacants.

 

El regidor destacava que “intentarem millorar l’oferta de places amb la futura ampliació de l’Escoleta amb dues aules més. En principi es tracta d’una millora prevista per al curs 2019-2020, però tot depén de l’autorització de Conselleria de cedir part de l’espai on aparca el professorat, de la tramitació administrativa corresponent i de les obres posteriors”.

 

Podeu consultar els criteris de puntuació en els documents adjunts. Les baremacions s’efectuaran a partir de l’endemà de l’últim dia per presentar les sol·licituds i les llistes es publicaran al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament i a la pàgina web.

 

Bo Infantil

 

Durant la reunió també es va aclarir que encara no ha eixit la normativa autonòmica sobre el Bo Infantil que marca una sèrie de criteris i de bonificacions que rebaixen les mensualitats atenent als ingressos de la unitat familiar i altres circumstàncies.

El responsable d'educació va comentar que el cost de la mensualitat de l’Escoleta és de 155 euros mensuals, segons l’estudi fet per Intervenció per cost del professorat, material i manteniment. “Una xifra que, com totes i tots sabeu, es rebaixa en molts casos segons estes ajudes determinades per Conselleria, amb la qual cosa hi ha famílies que este curs han pagat 20 o 30 euros al mes”.

 

Documentació que cal aportar

 

Durant la vesprada també es va recordar a les famílies la documentació que han d’aportar, tot i que queda especificada en la instància.

 

Es tracta de:

- Fotocòpia del DNI.

- Certificat d’empadronament col·lectiu.

- Fotocòpia del llibre de família de tots els membres.

- Fotocòpia de la targeta SIP i del calendari de vacunes.

- Fotocòpia de la nòmina d’abril (de tots els membres de la família que treballen) o situació de treballador/a autònom/a. Situació d’excedència o baixa, si escau.

- Declaració de la renda del 2016 (perquè la d’enguany encara està en fase de presentació).

- Documentació específica, si escau (per família nombrosa, família monoparental, minusvalideses o discapacitats, acolliment familiar, violència de gènere, desnonament familiar… )

* Enguany no es demana la foto de l’alumne/a.

 

També es va informar que el preu de la matrícula serà de 60 euros i que caldrà aportar 25 euros anuals en concepte de material escolar.

 

Dubtes de les persones assistents

 

Una de les preguntes formulades per diverses persones va ser la possibilitat de presentar sol·licituds a l’Escoleta i a l'aula de 2-3 anys de l'Horta Major (on l’escolarització és gratuïta gràcies a la demanda d’esta aula feta per la Regidoria fa dos anys i que va ser concedida per Conselleria).

Al respecte, Voro Golfe va aclarir que “es pot optar als dos centres. Si la plaça està concedida a l'Escoleta, es mantindrà mentre no estiga assegurada a l’Horta Major”. Així, les famílies que vulguen podran presentar les sol·licituds als dos centres. A l’Escoleta hauran de fer-ho a l’Ajuntament i a l’Horta Major hauran de presentar-la al mateix espai educatiu i en les mateixes dates (del 17 al 24 de maig).

 

En el cas de l’Horta Major, les llistes definitives es publicaran el 13 de juny, i serà a partir d’eixa data quan es decidisca sobre eixes places. Si l’alumne/a és acceptat a l’Horta Major, la seua plaça a l’Escoleta serà assignada al següent xiquet i xiqueta en la llista.

 

Per últim, cal destacar que el curs 2018-2019 s’iniciarà el pròxim 10 de setembre per a Infantil, Primària, Secundària i FP, segons el calendari establert per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

 

 

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31