Convocatòria dels concursos ‘Carta a una persona maltractadora’ i de Cartells del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
Els treballs poden presentar-se des de hui, 20 d’octubre, i fins al 13 de novembre. Els premis es lliuraran el dia 24 de novembre a la Casa de la Cultura.
20/10/2017

La Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilamarxant ha publicat les bases dels dos concursos que, des de fa tres anys, es convoquen amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 

Es tracta de ‘Carta a una persona maltractadora’ i del concurs de cartells relacionat amb esta data. Els dos tenen l’objectiu de fomentar la sensibilització social, la informació i la denúncia contra qualsevol acte de violència o humiliació contra les dones.

 

Els treballs, en les dos convocatòries, poden presentar-se des de hui (20 d’octubre) i fins al 13 de novembre (ambdós inclosos).

 

Carta a una persona maltractadora

 

Poden participar en el concurs ‘Carta a una persona maltractadora’ joves de 12 a 18 anys. Per fomentar este treball de reflexió, en què els joves han de redactar una carta amb un hipotètic missatge enviat a una persona maltractadora, es compta amb la col·laboració de l’IES les Rodanes i del Colegio San Francisco y Santo Domingo, ja que són els dos centres locals que compten amb alumnat d’estes franges d’edat.

Hi ha dos categories, l’A, de 16 a 18 anys; i la B, de 12 a 15 anys, amb un premi de 100 euros per a la persona guanyadora de cadascuna. El premi no es donarà en metàl·lic, sinó que es repartiran dos xecs amb la quantitat esmentada per consumir en comerços locals.

 

Concurs de Cartells

 

D’altra banda, el III Concurs de cartells del Dia Internacional contra la Violència de Gènere premiarà el treball que millor transmeta el missatge de repulsa contra esta xacra social.

 

En este cas, pot participar qualsevol persona a partir de 16 anys i hi haurà un primer premi de 150 euros per al treball guanyador. A més, el jurat podrà concedir una menció honorífica, premiada amb 100 euros, si ho considera oportú.

 

Els guardons dels dos concursos es lliuraran en un acte organitzat per l’Ajuntament de Vilamarxant que tindrà lloc el dia 24 de novembre a la Casa de la Cultura.

 

Hi ha dos formes de presentar els treballs. La primera és mitjançant el registre d’entrada de l’Ajuntament, i la segona a través del correu electrònic. En els dos casos, no figurarà mai en les obres el nom de l’autor o l’autora, sinó un lema o pseudònim.

 

Per al regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe, amb este tipus d’iniciatives “busquem despertar l’esperit crític dels participants i de les persones que vegen les obres per arraconar qualsevol conducta social que supose, de forma explícita o emmascarada, un tracte violent o denigrant contra les dones”. “Per això”, continua el regidor, “animem a la població a participar, a reflexionar i a projectar els seus pensaments. Valorem especialment el treball dels més joves perquè en les seues mans està que avancem cap a una societat igualitària i de respecte”. Voro Golfe també vol “agrair la implicació dels centres educatius i de totes les persones que s’interessen en estos projectes i elaboren els seus treballs pensant en transmetre un missatge de justícia social”.

 

Podeu consultar les bases dels dos concursos en els documents adjunts i descarregar les instàncies de participació. 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31