El consistori posa en marxa un concurs per a impulsar el nom oficial del poble
Vilamarxant és el poble dels vilamarxanters i vilamarxanteres, en realitat, es tracta d'un poble que dóna nom als habitants d’este racó del Camp de Túria.
1/10/2018

Vilamarxant és el poble dels vilamarxanters i vilamarxanteres, en realitat, es tracta d'un poble que dóna nom als habitants d’este racó del Camp de Túria.

No cal més explicació: s'anomena Vilamarxant en qualsevol idioma.     

Segle XXI i Internet ho fagocita tot, per a bé o per a mal: algunes coses les trau a la llum, altres desapareixen en l'espai virtual. Vilamarxant pertany a este últim grup ja que, tot i poder trobar-lo, ens remet a la paraula castellana en localitzacions o Google maps. Qualsevol persona, siga de Conca o de Berlín, pot trobar la localitat valenciana a qualsevol cercador web escrivint “Villamarchante”: amb doble llCh i E.

Per a les xarxes socials i també per a les diverses ferramentes d'Internet com el Google Maps el nostre nom es troba amb la forma castellanitzada.

L'Ajuntament vol posar fi a tota esta errada i ha demanat a diferents cercadors d'Internet, xarxes socials i enciclopèdies en línia que situen Vilamarxant com i on toca: a la comarca de Camp de Túria i en valencià  perquè, com hem dit, a tots estos espais virtuals encara apareix el nom del poble en castellà.

En realitat, Vilamarxant vol fer-se veure en tot el món com és: en valencià.

I amb este propòsit, la iniciativa de tardor del municipi s'anomena #VilamarxantésVilamarxant, un programa que, com és evident, té dues finalitats molt lligades entre sí: per una banda, promoure el valencià i, per l'altra, fomentar el nom original i oficial del poble des de fa més de vint anys. La visibilitat en un entorn tan global com este es pot aconseguir si una proposta divertida i atrevida com #VilamarxantésVilamarxant es fa viral.

Efectivament, a eixe punt vol arribar el Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Vilamarxant i un veí particular, que és des de qui ha sorgit la idea.

Des de la Regidora d'Educació del consistori, Voro Golfe assenyala que, amb la campanya, volen que es conega el poble arreu del món i, sobretot, el nom de Vilamarxant i la seua pronunciació. El regidor lamenta que «malgrat que des de fa més de vint anys Vilamarxant és el nom oficial, encara hui molta gent es referix al poble com a Villamarchante».

La campanya té un pressupost molt modest si es té en compte que és un repte. En efecte, la iniciativa té un cost aproximat de 1000 euros ja que, la campanya es fa directament des de l'Ajuntament, ha sigut de producció pròpia i es combinarà amb les diferents promocions que es produïsquen durant tot l’any.

Bosses, separadors de llibres i motxilles seran els principals reclams de #VilamarxantésVilamarxant: Els vilamarxanters i vilamarxanteres poden demanar els respectius objectes al fotografiar-se per a penjar les imatges a Instagram i Facebook, ja que es tracta d'una iniciativa principalment de component visual.

La idea central consistix a que els vilamarxanters i vilamarxanteres pugen una foto el dia 9 d'octubre a la Replaça o bé des de qualsevol punt del poble amb la motxilla o el ventall, o qualsevol altre regal, a Instagram o Facebook amb l’etiqueta #VilamarxantésVilamarxant. D'esta manera, els qui ho facen el mateix 9 d’octubre a la Replaça, entren en la rifa d'una tauleta digital. El resultat pot ser una imatge molt vilamarxantera que, a més de difondre un cert orgull de poble i, conseqüentment, poder augmentar la popularitat de la nostra localitat, podrà fer que les persones participants s'emporten a casa un premi.

El component «divertit i divulgatiu» és fonamental per al regidor de Turisme de Vilamarxant, Eliseo Sanz, qui creu que es tracta d'una campanya «en positiu» en la qual vol convidar a que participen diferents entitats festeres de la localitat, com les falleres majors, la Regina de les Festes, associacions culturals, esportives, etc.

En concret, el dia 9 d’Octubre, es repartiran 100 regals per a les persones que es facen les fotos durant els actes festius, durant els diferents actes tant esportius com culturals que, tradicionalment, s’han celebrat a la localitat.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31