• Conferència d'Elías de los Reyes a Vilamarxant.
Els coneixements sobre energia, electromagnetisme i el futur tecnològic, a l’abast de tot el món
El catedràtic de la Universitat Politècnica de València i veí de Vilamarxant, Elías de los Reyes, va analitzar ahir a la Casa de la Cultura el poder de l’energia electromagnètica, les seues diverses aplicacions i la seua importància en el progrés de la societat.
28/10/2017

“Hui deixe el títol de Catedràtic a la Universitat i vull dirigir-me a vosaltres com a veí de Vilamarxant”. Amb estes paraules començava ahir Elías de los Reyes la seua conferència a la Casa de la Cultura. Va ser una declaració d’intencions amb la qual es comprometia a parlar al nombrós públic assistent de tu a tu, per fer de l’energia electromagnètica i la seua aplicació a la vida diària un tema accessible a tot el món.

 

La presentació de l’acte va estar a càrrec de Paco Ramada, un dels impulsors de la xarrada, qui va destacar el currículum del ponent: Doctor Enginyer en Telecomunicacions i Catedràtic de la Universitat Politècnica de València, on també ha ocupat el càrrec de Vicerrector d’Investigació. A més, va enumerar les conferències que ha fet arreu del món, a Brussel·les, Nova York o París. Finalment, va agrair la implicació de Caja Rural de Cheste, tant en la organització d’este acte com en altres ajudes i subvencions que ha fet a Vilamarxant.

 

Ahir l’escenari era un poc més modest, però molt més important sentimentalment per a Elías, qui va començar el seu parlament destacant que porta més de 40 anys a Vilamarxant i que pertany a diferents associacions locals. Ho va certificar amb diferents fotografies en què se’l podia vore participant en la vida festiva i cultural del poble.

 

Després, va endinsar-se en el món de l’energia i de l’electromagnetisme i va traslladar els seus interessants coneixements al públic. Així, va destacar que l’energia electromagnètica podem trobar-la en la il·luminació elèctrica o en el funcionament dels microones.

 

Però esta energia no només la trobem en aparells elèctrics, també funciona en el nostre cos i, d’esta forma, va fer un paral·lelisme entre el funcionament d’estos utensilis i de l’oïda o la vista.

 

Elías de los Reyes també va fer un repàs de les diferents aplicacions que actualment té esta energia, com ara l’esmentada en l’energia elèctrica; en la ràdio i la televisió, en tota l’evolució de la telefonia mòbil, en els satèl·lits, en el funcionament dels sistemes GPS, en Internet o en els radars.

 

Va reconéixer que, en estos moments, existeix ja la tecnologia suficient per fer que qualsevol vehicle rode de forma totalment autònoma o que es desenvolupe l’Internet de les coses i que, per exemple, un refrigerador detecte que falta llet i ell mateixa faça la comanda. Es tracta d’una intel·ligència artificial que no és cara i que, si no es posa en marxa de forma més generalitzada, és per qüestions d’ètica i moral.

 

Amb tot, va trencar falsos mites sobre l’avanç tecnològic afirmant que “la tecnologia sempre juga al nostre favor”.

 

El seu projecte tecnològic

 

En la part final de la conferència, va voler fer un reconeixement al nivell dels enginyers i investigadors que hi ha a les universitats valencianes. De la seua experiència i amb l’ajuda d’alguns d’ells, va sorgir el seu projecte ‘Microbiotech’ que, segons explicava el ponent, “té com a principals objectius oferir llocs de treball a persones altament qualificades i aconseguir importants estalvis energètics”. Esta iniciativa té reconeixements ministerials i també està reconeguda com a empresa innovadora. Entre les seues patents, hi ha una peça ceràmica que, quan es calfa, permet un estalvi energètic d’entre el 70 i el 80%.

 

Este acte estava organitzat per la Fundación Caja Rural de Cheste, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilamarxant.

 

Elías de los Reyes va estar acompanyat per tota la seua família. També estaven presents en la conferència l’Alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; els dos tinents d’Alcalde, Voro Golfe i Eliseo Sanz; el director general de Caja Rural de Cheste, José María Mira; i el president d’esta entitat, Rafael Lozano, qui va fer entrega d’un detall a Elías de los Reyes en reconeixement a la seua trajectòria i com agraïment per haver impartit la conferència.  

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31