• Campanya voluntariat ambiental Vilamarxant 2018
Comença la campanya per inscriure’s al Voluntariat Ambiental
Les inscripcions estaran obertes a partir del pròxim dilluns, 12 de febrer, a l'Ajuntament de Vilamarxant.
9/02/2018

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant comunica a tota la població que comença la campanya per inscriure’s al Voluntariat Ambiental 2018.

 

Les inscripcions podran fer-se a partir del dilluns, 12 de febrer. Pot ser voluntari o voluntària qualsevol persona a partir de 18 anys; també poden inscriure's menors a partir de 16 anys, sempre que compten amb autorització del pare o la mare. Cal omplir el full d’inscripció que hi haurà al consistori, indicant el torn de preferència (matí, vesprada o nit) i el tipus de vigilància que es vol realitzar, que pot ser a peu, a cavall, amb bicicleta, moto o cotxe. Després, cal lliurar el formulari al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament (Avinguda 2 de Maig, 1, 1a planta).

L'Ajuntament de Vilamarxant disposa d’un vehicle propi que només podrà ser conduït per persones majors de 25 anys i prèvia prova. La vigilància a cavall, moto o bicicleta haurà de fer-se amb els mitjans propis de cada voluntari o voluntària, encara que es pagarà el quilometratge.

 

Està previst que les tasques del voluntariat s’inicien, enguany i com a novetat, abans de les Falles, amb l’objectiu d'informar sobre els riscos que suposa llançar artefactes pirotècnics prop de zones de muntanya (a menys de 500 metres d'espais forestals).

 

La campanya finalitzarà a meitat tardor, sobre el mes de novembre.

Formació del Voluntariat Ambiental

 

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient ha programat, com cada any, una jornada de formació obligatòria per a totes les persones que vulguen ser voluntaris. Tindrà lloc el dissabte, 24 de febrer, a la Casa de Fusta, de 10 a 14 h. Per acudir a la jornada o rebre qualsevol informació al respecte cal telefonar al 630 172 916 o escriure al correu electrònic: mediambient@vilamarxant.es.

El regidor de Medi Ambient, Manolo Bernad, agraeix “la tasca fonamental que cada any desenvolupen els més de 300 voluntaris i voluntàries que han format part d’este col·lectiu des de 1997, implicant-se activament en la protecció dels paratges naturals del municipi, amb l’ajuda d’altres mitjans de la Generalitat i de la Diputació”. També anima “a les persones que ja hagen participat en la iniciativa i als nous interessats o interessades a inscriure’s per col·laborar en la pervivència dels pulmons verds del nostre municipi i de tota la comarca”.

 

Les tasques del voluntariat ambiental consisteixen a informar els usuaris i usuàries de les nostres muntanyes sobre les mesures recomanades per evitar incendis forestals. També duen a terme vigilància activa i dissuasiva, per detectar qualsevol incidència nociva amb el medi ambient i informar sobre aquells comportaments il·legals i irresponsables amb els nostres espais naturals. A més, participen activament en diferents esdeveniments que s’organitzen al municipi per conscienciar sobre la importància de preservar el nostre entorn.

* Podeu descarregar el tríptic informatiu i d'inscripció en el document adjunt.

 

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31