• Nacho Golfe a la Casa de la Cultura de Vilamarxant, 2018
“El Capità Zheimer”, amb músics i banda sonora
L’escriptor vilamarxanter Nacho Golfe, presentava ahir a la Casa de la Cultura la segona part d'estes aventures: "El Capitán Zheimer 2. Estrellas del rock". Esta saga ajuda als xiquets i xiquetes a entendre la malaltia de l’Alzheimer.
14/04/2018

Desenes de veïns i veïnes de Vilamarxant, especialment xiquets i xiquetes, van voler conéixer ahir les noves aventures del "Capità Zheimer" de la mà del seu autor, l’escriptor local Nacho Golfe. L’activitat va comptar amb la presència de representants de l’Editorial Sargantana i de l’Asociación de Familiares de Alzheimer de València, i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant.

Nacho ha aconseguit molt d’èxit amb la seua obra, amb la qual pretén explicar la malaltia de l’Alzheimer als més menuts. De fet, els seus llibres han arribat a centres escolars i associacions de Pamplona, Cadis, Conca, Compostel·la, Albacete i a pràcticament tots els racons de la Comunitat Valenciana. Però ahir era la primera vegada que presentava un dels seus llibres a Vilamarxant fet que, com ell mateix reconeixia, “fa que estiga especialment nerviós”.

Durant l’acte, vam poder conéixer moltes novetats sobre les aventures d’este peculiar i divertit capità que lluita contra la malaltia de l’Alzheimer. Així, Nacho va presentar la segona part d’este llibre “El Capitán Zheimer 2. Estrellas del rock”, que ja pot adquirir-se i on apareix el cantant del grup valencià “Seguridad Social” José Manuel Casañ, representant un dels personatges. I és que Nacho es defineix com un “friki” del rock i del còmic “i este llibre m’ha permés aunar estes dues passions”.

 

Sense perdre de vista el vessant musical, Nacho va avançar que “el Capità Zheimer tindrà banda sonora, probablement en setembre, ja que la Confederació Espanyola de Societats Musicals ha fet un concurs nacional per posar so a estes aventures i a l’obra de teatre”.

L’últim gran anunci que va fer l’escriptor va ser que ja està preparant la tercera part d'esta saga i que “si tot va bé, estarà al carrer per als Nadals vinents”.

 

“Un home inquiet amb talent”

 

L’activitat va estar presentada pel periodista i professor vilamarxanter Sergi Ramada qui va enumerar totes les activitats, ocupacions i vinculacions que té Nacho Golfe amb el poble. “A banda de mestre, la seua professió, ha estat vinculat als Juniors, a les falles, a la música, ha fet ràdio, blogs, llibres…”, destacava Sergi.

Per tot açò, el va descriure com "un home inquiet amb talent. Persones com ell són molt necessàries en la nostra societat”.

 

A l’acte també va intervindre Sonia Sánchez, treballadora social i membre de la junta directiva d’AFAV, qui va destacar el gran paper i l’ensenyament que el llibre ha suposat per a l’associació i per als seus membres.

 

Paz Navarro, de l’Editorial Sargantana, va definir “El Capità Zheimer” “com una peça única, capaç de conjugar diversió, còmic, narrativa i la sensibilitat necessària per narrar esta malaltia”.

Una sensibilitat que Nacho Golfe va plasmar al paper després d’una experiència personal. “Un dia, quan estava impartint classe, una xiqueta em va preguntar què em passava. Jo estava pensant en la meua iaia que patia Alzheimer. Li ho vaig dir i ella em contestà que què era l’Alzheimer? Eixa nit, quan vaig arribar a  casa, vaig començar a escriure l’obra de teatre”.  I és que “El Capità Zheimer” va ser, originàriament, una obra de teatre que s’ha portat a molts centres escolars. La seua bona acollida, el treball personal de Nacho i la seua afició als còmics, l’ajuda de la seua família i l’aposta decidida d’AFAV i de les persones que l’han ajudat a autoeditar, primer, i editar, després, les seues obres van fer que el senyor Nicolás passara del teatre a la literatura.

En finalitzar la presentació, Nacho va signar desenes d’exemplars, tant d’ “El Capità Zheimer” (editada en castellà i en valencià), com d’ “El Capitán Zheimer 2. Estrellas del rock”, que molt prompte eixirà en valencià.  Dues obres fetes per a xiquets i xiquetes a partir de 10 anys, però que poden ser llegides i disfrutades per gent de qualsevol edat. Un bon exemple és la gran quantitat de públic que ahir va voler compartir la vesprada amb Nacho i els seus personatges.

Nacho Golfe tornarà a estar signant i explicant els seus llibres el pròxim diumenge, 22 d’abril, en els actes programats per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilamarxant per commemorar el Dia del Llibre. Les activitats es desenvoluparan d’11 a 13.30 h a la Plaça de la Constitució i carrers adjacents.

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31