• Els artistes de l'exposició col·lectiva de treballs manuals i pintura a Vilamarxant.
Art en plàstic, paper, fusta i pintura
L’Exposició Col·lectiva de Treballs Manuals i Pintura obria ahir les seues portes amb 72 obres de quatre artistes del poble. Pot visitar-se fins al 16 d’agost a la sala d’actes de la Cisterna, de 19.00 a 21.00 hores.
10/08/2017

La inauguració de la mostra va comptar amb una destacada assistència de veïns i veïnes, interessats en veure les expressions artístiques dels quatre creadors: José García ‘Tarín’, Rafael Ingresa ‘ONCE’, Paco ‘Santa’ i Salvador Candel, que van destacar la seua il·lusió per exposar i mostrar les seues obres a un dels espais culturals més emblemàtics de Vilamarxant.

A la inauguració de la mostra, impulsada des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant, va assistir el regidor d’este departament i alcalde en funcions, Voro Golfe, acompanyat per altres membres de la corporació municipal. En total, poden vore’s 72 obres de manualitats i pintura, elaborades amb tècniques ben diferents.

14 d’eixes peces són de José García ‘Tarín’, qui elabora miniatures de construccions simbòliques amb palets de fusta. “Porte uns tres anys fent este tipus de peces i és un treball molt satisfactori”, destaca José. Entre elles, pot vore’s l’església de Vilamarxant, les Torres de Serrans de València, la torre Eiffel i la de Pisa. Segons la grandària i la dificultat de la recreació, José dedica des d’unes setmanes fins a uns 5 mesos per fer les construccions més complicades.

Rafael Ingresa, conegut com Rafa ‘ONCE’, exposa 26 de les seues creacions de papiroflèxia de “gamma alta”. Treballs molt delicats que aconsegueix enllaçant xicotetes tires de paper amb les quals modela marcs de fotografíes, joiers, caixetes o miniatures de mobles. Ell disfruta amb la seua afició artística i, fins i tot, comenta que porta "un recompte de les hores que dedique a cada peça, i en són unes 80”.

La pintura ve de la mà de Salvador Candel, veí de Vilamarxant des de fa dos anys i que exposa 9 de les seues obres de tons càlids i motius naturals. Salvador és un professional de la música i un gran amant de la pintura. És per això que ha reprès esta afició “després de tindre-la abandonada, vaig començar de nou amb una xicoteta pintura i ja n’he fet moltes, amb un estil lliure però expressiu i transmissor de missatges”, reconeix.

L’exposició també compta amb les obres de Paco Santamaría, més conegut com Paco ‘Santa’. Ell ha portat 23 de les seues creacions, entre quadres i xicotetes figures que elabora amb Hama Beads, peces de plàstic de dos mil·límetres. Amb elles crea imatges molt colorides i cridaneres per a emmarcar, i també imants per a la nevera, clauers o fermalls. Paco ‘Santa’ reconeix que “és una dedicació molt gran, ja que tarde unes 60 hores en elaborar un quadre, però m’agrada vore com a la gent li agrada el que faig amb les meues mans, tant gent major com xiquets i xiquetes”.

El punt comú que uneix als quatre artistes és que han intensificat o iniciat la seua activitat creativa amb la jubilació, per demostrar que no hi ha edat per desenvolupar l’esperit creatiu. 

  • Els artistes amb membres de la corporació municipal.
  • Assistents a la inauguració.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31