Fiestas y tradiciones

FESTES I TRADICIONS

Les festes i tradicions que celebrem a Vilamarxant:

  1. Cavalcada de Reis.

El dia 5, vespra de Reis, a Vilamarxant també celebrem una nit màgica per a tots. Aquest dia el poble s’ompli d’alegria i màgia amb l’arribada dels Reis Mags .

 

  1. Sant Antoni.

La festivitat de Sant Antoni és el dia 17 de gener. A Vilamarxant es fa la celebració, habitualment, el diumenge següent a la festa.

Després de la celebració de la missa, la image del Sant arriba a una placeta propera a l’església i des d’ahí , els veins del poble i els seus animalets, van junts fins la Replaça on el rector es dona la bendició i se’ls reparteix el tradicional panet de Sant Antoni, junt a la simbólica garrofa i una estampeta del Sant.

 

  1. Sant Blai

 La festivitat de Sant Blai és el dia 3 de febrer, fent la celebració de la festa el diumenge següent a la festa.

Esta festivitat està molt arrelada entre els veins del carrer que du el nom del Sant, el veins del carrer Sant Blai, que son els autèntics organitzadors d’aquest dia.

El dia de Sant Blai, en la missa es beneixen els panets que a continuació repartirán entre els veins del poble i especialmente del carrer.  A aquest passacarrer repartint els panets, l’estampeta i també xocolate, s’ha unit el grup de danses i llenyaters de Vilamraxnat, que va ballant la tradicional “dansà”, al so de la dolçaina i el tabal.

 

 

  1. Corpus Christi

El Corpus es celebra 60 dies després del diumenge de Resurrecció. El dia del Corpus es fa una processó en la qual participen des del els xiquets que han pres la Primera Comunió, fins les festeres del poble i també les falleres majors de les respectives falles de la localitat.

 

  1. Setmana Santa i Pasqua

           Com en la majoria dels pobles i ciutats, a Vilamarxant també es celebra la Setmana Santa amb diferents actes organitzats des de la parròquia de la localitat. Caldria destacar un acte en el diumenge de pasqua  com és “El Encuentro”, retrobament de Mare i Fill resucitat, i on participen diferents entitats de la localitat.

 

  1. Festes Patronals

Les festes patronals es celebren a finals d’agost a la nostra localitat. Aquestes dos últimes setmanes, a Vilamarxant es pot gaudir de diverses activitats que es programen per als veïns i veïnes de la localitat com per a tots els que vullguen acudir a visitar-nos. Des dels bous al carrer fins les orquestres, passant per activitats per als menuts, a Vilamarxant durant qüasi 15 dies es pot trobar una festa continua.

Les festes finalitzen amb els actes religiosos en honor al Santíssim Crist de la Salut i a Santa Caterina, patrona de Vilamarxant, els diez 29 i 30 d’agost.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31